Новина детально
13 вересня 2022 р.

Вадим Гутцайт: Повторно звернулися до міжнародних федерацій для подальшого відсторонення росіян і білорусів

Міжнародна спортивна спільнота підтримує Україну у відстороненні представників рф і рб від участі у змаганнях під будь-яким прапором і практично з усіх видів спорту. Про це повідомив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Міністр також наголосив, що важливою була позиція Міжнародного олімпійського комітету, який рекомендував всім міжнародним федераціям відсторонити представників країн-агресорів, а також позбавити права проведення на їх території міжнародних змагань.

Вадим Гутцайт постійно перебуває на зв’язку із колегами — міністрами спорту інших країн щодо ініціативи недопуску на рівні країн представників рф і рб до змагань. Втім остаточне рішення за міжнародними федераціями, які є громадськими організаціями.

За словами Міністра, протягом повномасштабної війни росіян і білорусів практично не було на міжнародній арені: «Для цього докладають багато зусиль Міжнародний олімпійський комітет, Національний олімпійський комітет на чолі із Сергієм Бубкою, всі національні федерації, Голова Офісу Президента Андрій Єрмак, спортсмени, які виступають проти допуску російських спортсменів. Поки нам це вдається».

Міністерство молоді та спорту України

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха