Новина детально
02 липня 2022 р.

Вперше в історії Україна буде представлена у більшості видів спорту, що включені до Всесвітніх Ігор

Мінмолодьспорту здійснило всі заходи, необхідні для підготовки спортсменів збірної України до участі у Всесвітніх іграх. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

«Наша країна вперше буде представлена у більшості видів спорту, що включені до програми Ігор. Здобуто 102 ліцензії з 19 видів спорту — 15 неолімпійських та 4 олімпійських. Україну представлятиме найбільша кількість учасників за всю історію участі», - наголосив Міністр.

Вадим Гутцайт зазначив, що для підготовки наших спортсменів було організовано 45 навчально-тренувальних зборів, зокрема в Польщі, Італії, Франції, Німеччини, Чехії, США та інших країнах. Також проведено серію семінарів з питань спортивної медицини та антидопінгового законодавства з представниками федерацій. Закуплено малоцінний інвентар та спортивну форму на участь у Іграх.

Нагадаємо, що  7 по 17 липня 2022 року у найбільшому місті штату Алабама — Бірмінгемі (США) пройдуть міжнародні змагання з неолімпійських видів спорту планетарного масштабу. Вони відбуваються раз на чотири роки, як і Олімпіада. Близько 4500 спортсменів з понад 100 країн світу змагатимуться за 220 комплектів нагород у 34-х видах спорту. росії і білорусі немає в цьому переліку — вони недопущені до Ігор через війну проти України.

Побажаймо нашим атлетам успіхів на шляху до найважливішого старту та яскравих перемог!

mms.gov.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції