Новина детально
20 травня 2022 р.

РОМАН КУЛАКІВСЬКИЙ: «НЕ ОЧІКУВАВ, ЩО ЦІ НЕЛЮДИ ПРИЙДУТЬ БОМБИТИ НАШУ КРАЇНУ»

Капітан одеського «КРЕДО-1963» Роман Кулаківський відверто поспілкувався з прес-службою Федерації регбі Одеської області про війну в Україні, нового головного тренера «червоних» та тренувальний процес в умовах воєнного стану.

- Романе, як ваші справи? Як рідні? Вони у безпеці?

- Справи, мабуть, як і у багатьох зараз. Тримаємося, пристосовуємося до нових умов життя, всіляко намагаємось допомагати нашим військовим. Я, звичайно ж, в Україні, перебуваю в області, дружина з сином була зі мною аж до 3 квітня, проте після тих ракетних обстрілів ми вирішили тимчасово відправити їх до родичів в Польщі. Там безпечно та спокійно.

– Як ви зустріли війну? Які думки були у голові 24 лютого?

– Ми реально були в шоці… Коли мені близько п'ятої ранку зателефонували і сказали, що на нас напали ці нелюди, я не міг у це повірити. Намагався зрозуміти, як пояснити синові те, що відбувається, що йому, мабуть, доведеться виїхати з рідного міста.

– Ви взагалі могли очікувати, що у ХХI столітті таке може статися із нашою країною? У цивілізованій Європі, у цивілізованому світі...

– Якщо чесно, я не очікував від цих п…, нелюдів, що вони підуть бомбардувати нашу країну. Звичайно ж, після анексії Криму та частини Донбасу від цих виродків можна було очікувати багато чого, але я реально шокований такою жорстокістю по відношенню до мирного населення, від того, які звірства робили ці тварини. Я впевнений, що незабаром усі наші території будуть звільнені, рашисти та любителі «російського світу» підуть в напрямку російського корабля.

– Ми поступово пристосувалися до існування в умовах воєнного стану, намагаємося відволікатися від війни, зокрема, завдяки спорту. А як у вас? Чи вдається підтримувати фізичну форму?

- Так, я намагаюся щодня підтримувати фізичну форму, займаюся на турниках та брусах. Крім того, виконую комплекс вправ, які мені прописали лікарі для реабілітації після операції. Сумую за регбі. Сподіваюся, скоро зможу повернутися в гру.

– Не можу не запитати про юних вихованців ОДЮСШ, яких ви тренували до війни. Тренувальний процес під час війни хоч якось продовжується?

– Повноцінний тренувальний процес зупинився 24 лютого. На даний момент ми намагаємося скидати хлопцям завдання, які вони виконують там, де знаходяться. Наші вихованці знімають відео, відправляють тренерам, ми всіляко намагаємось підтримувати зв'язок з ними. Багато хто на якийсь час виїхав з міста, з країни. Але я впевнений, що незабаром ситуація зміниться, всі зможуть повернутися до мирної та вільної Одеси, і продовжити спільні тренування.

– Повернімося у мирний час. «КРЕДО» цього року очолив фахівець із ПАР Людве Буї. Звичайно, він недовго попрацював із вами, адже після широкомасштабного вторгнення рашистів тренерові довелося повернутися до Йоганнесбургу. Але все-таки, що можете сказати про Людве?

– З новим головним тренером ми розпочали плідну підготовку до сезону, в команду почали вливатися нові хлопці, робота закипіла буквально з перших днів. Мені дуже сподобався підхід до роботи Людве Буї, його вимоги, його погляди та думки про те, що саме він хоче, яку команду хоче бачити як на полі, так і за його межами. Думаю, ми всі з нетерпінням чекаємо на закінчення війни і відновлення роботи з Людве.

– Ми цього чекаємо з нетерпінням. Ви вже думали, що зробите відразу після закінчення війни?

– Після нашої перемоги я, звичайно, заберу свою сім'ю з Польщі. Дуже скучив за ними, дуже хочу побачити всіх близьких та рідних. Решта – потім.

Поки що хочеться подякувати нашим героям, славним воїнам Збройних сил України, волонтерам, які роблять все можливе і неможливе для нашої майбутньої перемоги, для простих людей, які постраждали від війни. Наша країна стала єдиною, як ніколи, ми всі об'єдналися, тому не сумніваюся, що ми обов'язково переможемо! Слава Україні!

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»