Новина детально
18 березня 2022 р.

КРІСТІНА КАТІЛОВА: «СЬОГОДНІ ВЕСЬ СВІТ ЗНАЄ, ЩО УКРАЇНА – ВЕЛИКА КРАЇНА, УКРАЇНЦІ – ВЕЛИКА НАЦІЯ!»

Головний тренер жіночої збірної Одеси Крістіна Катілова в ексклюзивному інтерв'ю Rugby.od.ua розповіла про те, як переживає сьогоднішні важкі події, чи продовжується якимось чином підготовка команди до сезону і що зробить насамперед одразу після закінчення війни.

– Крістіно Анатоліївно, чи все у вас гаразд, чи ви залишилися в Одесі чи покинули Україну?

– Я перебуваю в Одесі. Звісно, усвідомлюю, що ситуація будь-якої миті може змінитися, але поки бажання залишати свій домівку не було. Дотримуюся всіх правил і рекомендацій під час оголошення повітряної тривоги, дотримуюсь комендантської години. Досі не віриться, що наше життя так сильно змінилося. Але багато залежить не від нас, тому вихід тільки один – зберігати оптимізм і вірити, що перемога настане якнайшвидше.

- Як проходила підготовка до сезону перед повномасштабним вторгненням російської армії на територію України і чи триває вона якимось чином зараз?

– Підготовка до сезону тривала дуже інтенсивно, а найголовніше – продуктивно. Головний акцент у передсезонці було зроблено на фізичних кондиціях наших регбісток. 19 лютого ми провели тестування команди за силовими показниками і з колегою по тренерському штабу Мариною Кишмар залишилися дуже задоволені результатами, абсолютно всі дівчата додали у показниках. На 26 лютого у нас були заплановані швидкісні тести, ми мали перевірити, як дівчата бігають, але, на жаль, такої можливості нас позбавили. Але я впевнена, що команда за зиму вийшла на новий рівень, дівчата виконали величезний обсяг роботи, дуже хотіли повторити успіхи в національній першості, а також допомогти юніорській та національній збірним якнайкраще виступити на міжнародній арені. З понеділка дівчата отримали домашні програми для тренувань, працюють індивідуально. Наразі складно мотивувати регбісток тренуватися, але для багатьох спорт став щоденною звичкою.

– Є інформація, що іноземні клуби пропонували чи пропонують команді виїхати на збори та тренування до різних країн. Чи є конкретні пропозиції чи все поки що формулюється лише у вигляді слів підтримки?

– Все вірно, дуже приємно, що за ці три тижні з різних куточків Європи надійшло багато пропозицій допомогти нашим регбісткам. Поки що тільки дві одеситки вирушили тренуватися до Польщі та Іспанії. Всі дівчата знають про можливість продовжити займатися регбі за кордоном, але поки що більшість з них залишається вдома і не готові розлучатися зі своїми сім'ями. Сподіваюся, нам так і не доведеться покидати свої домівки.

– Зараз, у цей непростий для всіх час, чи маєте ви можливість допомагати чимось людям, які потребують цієї допомоги?

– Наш тренер Марина Кишмар у перший же день організувала збір коштів та всього необхідного для територіальної оборони та Збройних сил України, хто чим міг – відгукнувся та допоміг. Крім того, в індивідуальному порядку дівчата відгукуються та допомагають людям, оскільки перебувають у різних волонтерських групах. Хтось плів маскувальні сітки, хтось став донором крові. Думаю, зараз у нашій країні ніхто не залишається байдужим.

- Давайте уявімо, що війна закінчилася. Скажіть, що ви насамперед зробите після закінчення війни та нашої перемоги?

– Зберу на тренування дівчат, а наступного дня – дітей. Жіноча збірна Одеси та «Лідерс» – величезна та дуже значуща частина мого життя. Робота, яка завжди дарувала стільки емоцій. Нині цього не вистачає найбільше.

– Крістіно Анатоліївно, що можете побажати всім регбістам, регбісткам, своїм співвітчизникам у цей тяжкий час?

– Сьогодні весь світ знає, що Україна – велика країна, українці – велика нація, важливо ні на хвилину не втрачати віри, не панікувати та по можливості підтримувати наших захисників, підтримувати ЗСУ та надавати моральну підтримку рідним та близьким. Ми переможемо. Слава Україні!

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції