Новина детально
22 квітня 2020 р.

Вадим Гутцайт: «Відтепер правила спортивних змагань не потребуватимуть державної реєстрації!»

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Вадим Гутцайт (Міністр молоді та спорту України):

«Розуміючи, що державна реєстрація правил спортивних змагань створювала зайвий бюрократичний процес, ми знайшли вихід як його спростити. Сьогодні на засіданні Кабміну були внесені та підтримані зміни до Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади.

Основна мета змін - дерегуляція невластивих функцій Мінмолодьспорту. Адже, по суті, правила є нормативно-технічним документом, що включає в себе, окрім умов та порядку визначення результатів й переможців змагань, вимоги до відповідних спортивних споруд та інших спеціально відведених місць, їх технічні характеристики, технічні умови до спеціального обладнання, спортивно-технологічного устаткування та інвентарю, форми спеціального призначення учасників спортивних змагань.

Зазначу, що у кожній міжнародній федерації існує власна форма викладення та структура правил, яку національні федерації не мають права змінювати, а можуть лише здійснити переклад державною мовою. А кожен вид спорту має свою специфіку, постійно з'являються нові дисципліни, види змагань, у зв'язку з чим до правил спортивних змагань відповідної міжнародної спортивної федерації часто вносяться зміни. Наприклад, міжнародною федерацією настільного тенісу на Конгресі до правил спортивних змагань вносяться зміни кожен рік.

Так що, якщо раніше правила подавалися на затвердження до Мінмолодьспорту, а потім наказ відправлявся на процедуру державної реєстрації, то на сьогодні ця бюрократична ланка змінена. Міністерство молоді та спорту отримує правила та погоджує їх згідно своєї компетенції. Адже це є, ще раз зазначу, нормативно-правовий акт, який спрямований на полегшення формальностей.

Знаю точно, що таке рішення давно вже очікували національні спортивні федерації та вся спортивна спільнота. Окремо дякую за підтримку та конструктивність Міністерства юстиції».

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»