Новина детально
22 квітня 2020 р.

Львівські регбісти здають кров для хворих дітей (ФОТО)

Вчора, 21 квітня, частина гравців львівського регбійного клубу «Сокіл» здали кров для лікування хворих дітей. Ще частина спортсменів здаватиме кров сьогодні. Світлинами з акції поділилась Федерація регбі Львівської області.

Кров, яку здали спортсмени у Львівському обласному центрі служби крові, спрямують до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Тут лікують діток з найрізноманітнішими патологіями, зокрема й онкохворих.

Регбісти Львівщини здають кров уже багато років поспіль. Варто зазначити, що «соколів» тренує Юрій Франкович Грабовський – легенда львівського регбі, який за освітою медик.

Практика здачі крові спортсменами для благодійних цілей існує й за кордоном: у 2018 році у Європі навіть стартував КровChallengе. Тоді Національна збірна Польщі з регбі передала естафету нашим спортсменам. Понад 40 львівських гравців із регбі клубу «Сокіл» здали кров, щоб допомогти онкохворим дітям, які лікуються у Західноукраїнському спеціалізованому медичному центрі у Львові, а також пораненим бійцям на Донбасі.

Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА

 
21 червня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Відео галерея до новини «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

 
Збірна Харківської області – чемпіон України з регбі-7 2024 року серед чоловічих команд Суперліги!