Новина детально
29 листопада 2019 р.

Марина Окольнича: «Фінальна частина Кубка Одеси з регбі-5 буде непередбачуваною»

Керівник Дитячої регбійної ліги Одеси Марина Окольнича в інтерв'ю прес-службі Федерації регбі Одеської області поділилася враженнями від групового етапу Кубка Одеси з регбі-5 серед школярів і розповіла про найближчі плани ДРЛО.

- Марино Михайлівно, яким вам запам'ятався груповий етап Кубка Одеси? Чи були несподіванки, хто засмутив?

- Думаю, ви зі мною погодитеся, що сенсацій не сталося - в фінальну частину турніру вийшли всі три призери чемпіонату Одеси - «Еммануїл Ксантос», «Карло Боссолі» і «Йосип Дерибас», а також «Шарль Сікард», який здорово «підріс» за літо і осінь.

Хто засмутив? Перш за все, «Франц Деволан». З певних причин ця команда, навесні грала у фінальній частині чемпіонату Одеси, і на рівних боролася з нашими грандами, зараз не показує тієї гри і тих результатів, якими вона могла похвалитися ще зовсім недавно, програє з великим рахунком.

Трохи засмутила моя команда - «Йосип Дерибас». З невідомих мені причин командою була втрачена напористість, ефективність, з якою вона грала навесні. Питання про вихід до фінальної частини Кубка Одеси довелося вирішувати в самий останній момент. Можливо, на хлопців тиснула відповідальність за результат. Але головне те, що в підсумку вони впоралися і з хвилюванням, і з поставленим завданням першочергової ваги.

- Що скажете про рівень гри команд? З боку здалося, що вони непогано взаємодіють, незважаючи на велику паузу між чемпіонатом і Кубком міста...

- Ви знаєте, я взагалі дуже люблю Кубок Одеси. Команди здорово зіграли навесні, отримали неоціненний досвід, вони пройшли перевірку поєдинками і з сильними суперниками, і зі слабкими, спробували регбі-5 «на смак», тому демонструють вже зовсім іншу гру, показують гарне регбі-5, грають в пас, комбінують. Навіть аутсайдери здатні занести спробу або навіть кілька спроб в «заліковку» лідерів. Вони намагаються, борються. І це радує.

- У Кубку Одеси непогано себе зарекомендували «Борис Литвак» і «Ілля Мечников»...

- Так, обидві команди зуміли набрати достатню кількість очок, відібрати їх у більш сильних суперників. І «Литвак», і «Мечников» - це команди, які здатні показувати несподівані результати. Вони можуть зіграти як дуже добре, так і дуже погано. Розумію, що існують проблеми зі складами, зіграністю. Але, можливо, тим цікавіше спостерігати за їх поєдинками.

Я люблю всі наші команди, мені подобається, коли діти грають у своє задоволення і отримують справжні емоції в залі. Все-таки завдання нашого проекту для школярів - не вчити перемагати в турнірі за всяку ціну, а розвивати, популяризувати регбі, прищеплювати дітям любов до нашого виду спорту, знайомити їх з регбі, даючи можливість розвиватися в даному виді спорту, переходити в дитячо-юнацьке регбі, брати участь в чемпіонатах України, рости, вчитися грати в справжнє регбі.

- Боротьбу за Кубок Одеси продовжать «Ксантос», «Боссолі», «Дерибас» і «Сікард». Кого бачите головним фаворитом турніру на даний момент?

- Фінальна частина будь-якого нашого турніру є непередбачуваною, тому кожна з чотирьох команд здатна завоювати Кубок Одеси. Так, на сьогодні, найсильнішою з них я вважаю «Ксантос». Підопічні Романа Гуцана показують чудову гру, результативну, а перемогу команді приносить не один конкретний гравець, а вся команда. Причому, не одна п'ятірка, а відразу декілька. Але в фінальних поєдинках «Еммануїл Ксантос» чомусь грає слабкіше своїх можливостей. У чому проблема - сказати складно. Тому складно спрогнозувати результат турніру для цієї команди. «Боссолі», «Дерибас» і «Сікард» зараз показують приблизно однакову гру, тому, думаю, мають рівні шанси на успіх.

- На ваш погляд, Кубок завоює та команда, яка буде готова до фінальних ігор краще саме в психологічному плані?

- Так. У будь-якому виді спорту, коли мова йде про фінальні протистояння, на перше місце виходить психологія. Гравці можуть бути прекрасно підготовлені, здорово проявляти себе на тренуваннях, але потім вийти на майданчик, розгубитися, допустити кілька помилок, які можуть коштувати команді титулу. Психологія в принципі дуже важлива в спорті, а дитяча психологія - це взагалі щось непередбачуване. Тому, думаю, багато що вирішить саме настрій дітей на ключові гри. Крім того, у команд близько місяця на підготовку до фіналів, у тренерів є можливість здивувати один одного якимись тактичними нововведеннями. Вийде це чи ні - дізнаємося вже скоро.

- Фінальні поєдинки пройдуть в суботу, 21 грудня. У цей день всіх нас чекає справжнє регбійне свято?

- Дійсно. За старою традицією, в день фіналу Кубка Одеси з регбі-5 у нас пройдуть не тільки головні матчі за перше і третє місця в даному турнірі, а й всілякі естафети, конкурси для дітей і батьків. Це буде чергове новорічне свято для всіх. Чекаємо всіх з нетерпінням!

- Команди, які не вийшли в фінальну частину Кубка Одеси, змагатимуться за інший трофей - Кубок «КРЕДО-1963». За якою формулою буде розіграний даний Кубок?

- У суботу, 7 грудня, вісімка команд, яка не потрапила до півфіналу Кубка Одеси, розіграють втішний трофей - Кубок «КРЕДО-1963». Турнір пройде за «олімпійською системою»: програв - вилетів. Спочатку відбудуться чвертьфінали, потім - півфінали, матч за 3-є місце і фінал. Ми даємо можливість усім командам зіграти в улюблену гру і спробувати завоювати нагороди. Так що з нетерпінням чекаємо вирішальних поєдинків Кубка «КРЕДО» і фінальні матчі Кубка Одеси.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського