Новина детально
26 вересня 2019 р.

Дмитро ФЕДИШИН: «Ми граємо не заради медалей, а заради задоволення!»

Одеський «КРЕДО-63» минулої суботи обіграв на своєму полі київський «Антарес» і, таким чином, здобув сьому перемогу поспіль.

Після гри наставник «червоно-білих» Дмитро Федишин поділився своїми враженнями від гри та оцінив дії дебютантів команди.

- Дмитре Олександровичу, вітаю вас і вашу команду з достроковим завоюванням як мінімум срібних медалей Суперліги!

- Дякую за привітання, але мене, якщо чесно, дуже турбують ці розмови, коли ви забігаєте далеко вперед!

- Але це ж факт: у «КРЕДО» залишилося всього дві гри, «Поділля» вже не наздожене вас в турнірній таблиці, а значить, як мінімум срібні медалі вже точно відправляться в Одесу. Зізнайтеся, задоволені цим результатом?

- Скажу відверто, що після гри з «Поділлям» на тренуваннях хлопці почали працювати з меншим бажанням, «запалом». Нам кожен раз доводиться повторювати, щоб хлопці не розслаблялися, не зупинялися на досягнутому, старанно працювали, ставилися до справи серйозно, впевнено дограли чемпіонат. Ми не граємо за медалі - срібні, бронзові або золоті ... Ми граємо в своє задоволення, щоб у нас і на полі, і за полем відбувалося нормальне спілкування. Це головне.

Користуючись нагодою, хотілося б подякувати нашому керівництву, яке підтримує команду, бачить в ній перспективу, думає про майбутнє і вірить в подальші позитивні результати.

- Поділіться, будь ласка, своїми враженнями від гри з «Антаресом» ...

- Що стосується сьогоднішньої гри, то можу сказати, що інтрига була присутня на полі до хвилини двадцятої. Суперник почав, насправді, дуже здорово - кияни добре захищалися, володіли м'ячем, контролювали його, досить багато у них виходило. Але ми поступово заволоділи ініціативою, занесли кілька спроб, зробивши непоганий «заділ» в рахунку, після чого дозволили собі поекспериментувати зі складом, щоб дати можливість зіграти всім хлопцям. Це, в тому числі, важливо для розуміння наших сильних і слабких сторін у тих іграх, в яких ми граємо в не оптимальному складі.

- Не дивлячись на експерименти зі складом, «КРЕДО» здобув переконливу перемогу. Як вважаєте, за рахунок чого вдалося довести матч до розгрому?

- В принципі, гра вийшла передбачуваною. Ми добре діяли в багатьох моментах - намагалися робити динаміку і тиск на «коридор», «сутичку», на відбір м'яча в «рак». Це у нас виходило здорово, це і стало запорукою успіху.

- У грі з «Антаресом» свої перші очки в сезоні набрав юний Олег Заровний. Крім нього, на поле вперше вийшли ще три гравці, яким немає навіть 18-ти! Як оціните їхню гру?

- Перш за все, хотілося б відзначити, що ми дуже раді, що в нашому місті не просто базується такий клуб, як «КРЕДО-63», а у нас продовжує функціонувати і вибудовуватися ціла структура - дитяче регбі, дитячо-юнацьке регбі, команда Суперліги ... Ми її покращуємо, налаштовуємо, вона дає свої плоди, а це - здорово. Багато гравців з дитячо-юнацьких шкіл Одеси, зокрема - «Лідерс» - регулярно тренуються разом з нашою командою. Частина гравців проявляє себе на тренуваннях краще за інших, тому нашим тренерським штабом було прийнято рішення випустити сьогодні чотирьох 17-річних хлопців у другому таймі, щоб вони відчули на собі рівень гри з дорослими.

- Перерахуйте, будь ласка, тих гравців, які дебютували в Суперлізі в грі з «Антаресом» ...

- Це півзахисник Олег Заровний, центральний Максим Котляров, крайній четвертний / п'ятнадцятий Микита Самсонов, дуже швидкісний хлопець, а також Максим Лись - гравець першої лінії, третьої лінії, дуже чіпкий гравець. Всі вони старалися і намагалися проявити себе в грі, нехай не все виходило.

- Ще один дебютант нинішнього сезону - Олексій Новокрещенов, який давненько не грав в офіційних матчах, але в грі з киянами заніс дві спроби ...

- Олексій - досить серйозний спортсмен, у минулому - професіонал з великої літери. Хоча, скоріше, неправильно говорити про те, що це було в минулому - це в ньому залишається і зараз. Новокрещенов підтримує форму, спорт продовжує бути присутнім в його житті. Нещодавно він пробіг напівмарафон, показавши хороший результат. Періодично тренується, спілкується з командою, цікавиться нашими успіхами. У грі з «Антаресом» у нас з об'єктивних причин були відсутні Роман Коваленко і Роман Кулаківський, тому нам важливо було, щоб Олексій вийшов на поле і поділився своїм досвідом з хлопцями, приніс команді користь. І, скажу вам, йому це вдалося.

- У найближчу неділю - остання домашня гра сезону ...

- Так, у неділю, 29 вересня, ми граємо вдома з київським «Політехніком». Я дуже сподіваюся на те, що хлопці будуть активно тренуватися, грати з «вогнем» в очах, закінчать домашню частину сезону гідно, з перемогою і без травм, що важливо. Тому чекаємо всіх шанувальників регбі на стадіоні «Спартак» 29 вересня о 15:00.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського