Новина детально
28 травня 2019 р.

ЮНАЦЬКИЙ ТУРНІР З РЕГБІ «ФРАНКОФОНІЯ»

Фонд розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні спільно з Федерацією регбі України, Київською міською федерацією регбі і Посольством Франції в Україні 25 травня на столичному стадіоні «Спартак» провели юнацький турнір «Франкофонія».

Ці змагання були присвячені Року французької мови в Україні. У них взяли участь 28 команд, з яких 4 команди представляли місто Одесу, 5 команд приїхали з Міжнародного дитячого центру «Артек» і 2 команди з французького ліцею імені Анни Київської, де навчаються діти співробітників Посольства Франції в Україні та інших представництв франкомовних країн.

За підтримки Федерації регбі в Україні вперше в турнірі взяли участь діти з порушеннями слуху та мовлення. Ця команда під назвою «Зірка» представляла МДЦ «Артек» і вийшла у фінал в старшій групі з РЕГБІ-5, де нарівні зіграла з французькими дітьми з ліцею ім. Анни Київської. Французькі ліцеїсти з великими труднощами перемогли команду «Зірка» і зайняли I місце. А Кубок за II місце і срібні медалі по праву дісталися дітям з вадами слуху та мови. Перерахуємо цих справжніх героїв регбі: ПЛЕЧИЙ Вадим, БАЛОГ Золтан, ШАТОХІН Дмитро, КОПИЛОВ Дмитро, МАРИНЕНКО Кирило, ДЕЙЧУК Михайло.

III місце і бронзові медалі в старшій групі завоювали діти з команди «ВСЕМОГУТНІ» МДЦ «Артек»

У молодшій групі з РЕГБІ-5 домінували школярі з Одеси. Перше місце зайняла команда «Еммануїл Ксантос», друге місце за регбістами команди «Йосип Дерибас». Третє місце та бронзові медалі завоювали діти з київської команди «РЕМБАЗА 1».

У старшій групі контактного регбі U-13 переможцями стали регбісти «Антареса», срібло - у дітей з «Політехніка - ДЮСШ-12» і 3-є місце за школярами з команди «РЕМБАЗА»

У молодшій групі контактного регбі U-11 золоті медалі завоювали регбісти команди «ГАРТ» с. Дмитрівка, Київської області, срібло - у команди «Київські соколи» та бронзові медалі у дітей «Політехнік - ДЮСШ-12».

Кращими гравцями турніру були визнані:

- Самір БАБАЄВ, школа № 205, м. Київ,

- Анастасія НЕВГАД, ліцей № 20, м. Київ,

- Вероніка ГОНЧАРУК, «Амброзіо Данꞌїні», м. Одеса,

- Володимир СТРИЛЕЦЬ, «Всі свої», МДЦ «Артек»,

- Артем КУЛИК, «РЕМБАЗА-2», м. Київ,

- Артем ОЛАДЬКО, школа № 196, м. Київ,

- Кіра ГРЕК, «Амброзіо Данꞌїні», м. Одеса,

- Іван КОЗЕНКО, «Політехнік - ДЮСШ-12»,

- Ілля СЕМИВОЛКО, «РЕМБАЗА»,

- Кирим БЕСАРАБА, «РЕМБАЗА»,

- Микита КОРОВІН, «Політехнік - ДЮСШ-12»,

- Олександр КУРКОДИМ, «ГАРТ», с. Дмитрівка,

- Роман БУТУК, «Антарес»,

- Маргарита БЕРМАН, «Антарес».

Всім кращим регбістам були вручені ексклюзивні медалі, дипломи від Федерації регбі України, цінні подарунки та значки.

Заступник Міністра молоді та спорту України Микола МОВЧАН, головний спеціаліст департаменту молоді та спорту КМДА Світлана МИЛЕНЬКА і начальник Київського відділення фізичного виховання і спорту Міністерства освіти України, майстер спорту СРСР з регбі Сергій БОБРОВНИК тепло привітали дітей з перемогами в цьому чудовому турнірі.

Найактивнішу участь в організації та проведенні змагань прийняло Посольство Франції в Україні.

Від імені франкомовних дипломатичних місій учасників турніру привітали радник Посольства Франції Шарль МАТЬЄ, керівник відділу наукового та університетського співробітництва посольства Сільвен РІГОЛЛЕ і аташе з питань співробітництва в сфері французької мови Фабріс ПЕТО.

Партнерами в організації турніру виступили французька фірма AGS і особисто її генеральний директор Elie DUVAL, французька компанія RENAULT, київський завод «Росинка», також представники Великого герцогства Люксембург і ін.

На найвищому європейському рівні змагання провела суддівська бригада на чолі з Борисом КОРОЛЬОВИМ і Павлом ПІНЧУКОМ.

Величезна подяка за підтримку директору навчально-спортивної бази «Спартак», президенту Київської міської федерації регбі Максиму БОБОВИКУ.

Бажаємо подальших успіхів нашим юним регбістам!

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції