Новина детально
20 травня 2019 р.

Регбі-5: визначилися переможець і призери чемпіонату Одеси серед школярів

Фінальні ігри чемпіонату міста з регбі-5 пройшли 18 травня в спорткомплексі СКА.

Якщо говорити виключно про спортивну складову грандіозного свята, під час якого були нагороджені всі учасники турніру, судді, волонтери, тренери, відбулися різні естафети і традиційна лотерея, а також показові виступи юних гімнасток з спортивного клубу «Енергія», а також збірної Одеської федерації ушу, то обидва матчі - за «бронзу» і за «золото» - вийшли неймовірно напруженими.

Для визначення переможців в обох поєдинках не вистачило відведених для цього двох таймів, а в фінальному - навіть чотирьох!

І якщо «Йосип Дерибас» і «Франц Деволан», що билися за третє місце, завершили другий тайм з рахунком 5:5, а в третьому ігровому відрізку (команди грають чотири хвилини в форматі «4х4» або до першої занесеної спроби) Михайло Мороз приніс «Дерибас» перемогу (10:5), то у фінальній битві «Карло Боссолі» і «Еммануїла Ксантоса» не вистачило і чотирьох (!) таймів.

Так-так, основний час завершився «сухою» нічиєю 0:0, третій тайм (4х4) також не приніс жодної результативної дії, а потім команди грали четвертий тайм, але вже в форматі 3х3, проте також спробами не відзначилися. У підсумку - рідкісні для регбі-5 0:0.

Таким чином, долю переможця в золотій естафеті 1х1 вирішували тільки двоє регбістів. Завдання було неймовірно просте, але неймовірно відповідальне - стартувати від лицьової лінії, підібрати з майданчика заздалегідь підготовлений м'яч і першим покласти його в лежачий на певній відстані обруч. Але ціна цієї своєрідної спроби була занадто високою. Швидше виявився гравець «Карло Боссолі», який і приніс «фіолетовим» «золото».

«Ксантос» ж, після двох поспіль титулів чемпіона, завершив сезон на другій позиції, що надзвичайно сильно засмутило його гравців і тренера. Тим не менш, це дуже прикро - не стати першим, не програвши жодного матчу в сезоні (десять перемог і дві нічиї).

Втім, ті ж показники і у «Боссолі», а значить, восени, коли стартує Кубок Одеси, нас знову може чекати непередбачувана дуель цих колективів.

Результати фінального ігрового дня:

18 травня

Матч за 3-є місце

Йосип Дерибас - Франц Деволан - 10:5

Спроби: Костянтин Демиденко, Михайло Мороз («золота спроба» в 3-му таймі) - Богдан Гладуш.

Фінал

Еммануїл Ксантоса - Карло Боссолі - 0:0 (чотири тайми), перемога «Боссолі» в «золотій» естафеті «один на один».

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції