Новина детально
10 травня 2019 р.

Роман КОВАЛЕНКО: «Переможцями Молодіжно-студентської ліги Одеси можна вважати всі шість команд»

Після завершення фінального етапу Молодіжно-студентської ліги Одеси з регбі-7 на запитання прес-служби Федерації регбі Одеської області відповів керівник проекту Роман Коваленко.

- Романе, чотири етапи позаду, визначені переможець і призери. Які ваші враження від турніру?

- В цілому, все порадувало, в тому числі і погода. Це дуже здорово, що не було ніяких критичних ситуацій, через які б довелося переносити тури.

На щастя, обійшлося без серйозних травм, за винятком однієї ситуації, але хлопець молодий, скоро відновиться і продовжить грати. Одним з наших головних завдань було зменшити ризик отримання травм, ми її, я вважаю, успішно виконали.

Всі хлопці задоволені тим, що отримали можливість пограти в улюблену гру. Команди були збалансованими, ми побачили як досвідчених регбістів, так і новачків, які тільки прийшли в регбі і, думаю, залишаться в ньому. Хтось давно не грав, але завдяки МСЛ отримав таку можливість, хтось набирається досвіду і вчиться. Приємно, що команди були згуртованими, дружніми. Загалом, все супер, що ще сказати!

- Не дивлячись на неабияку конкуренцію з боку досвідчених команд, переможцем МСЛ стала команда юнаків одеської регбійної школи «Лідерс». Чи можна вважати це несподіванкою?

- Ви знаєте, насправді, від них ніхто не очікував такого результату. Всі розуміли, що хлопці будуть грати проти більш дорослих, досвідчених, що відбулися регбістів, багато з яких мають за спиною досвід виступів у Суперлізі і вищій лізі чемпіонату України. Але неймовірне бажання, самовіддача, відсутність страху, а також те, що хлопці постійно знаходяться в тренувальному процесі і добре готові як тактично, так і технічно, допоміг їм опинитися на вершині. Незважаючи на те, що їм складно боротися з багатьма суперниками в плані антропометрії, «Лідерс» - згуртований і зіграний колектив, який показував стабільні результати протягом усіх чотирьох етапів. Чотири виходи у фінал - прекрасне тому підтвердження. І якщо в першому турі здалося, що це сталося лише завдяки везінню, то потім команда довела, що це не було випадковістю. Ці хлопці - майбутнє одеського і українського регбі, не побоюся цих слів.

- «Кардинал» двічі став переможцем туру, але в підсумку виявився другим ...

- Так буває! Доля переможця турніру вирішувалася на останніх секундах фінальної гри фінального етапу! Від «золота» «Кардинал» відокремили всього сім очок. «Лідерс» виграв турнір за кращою різницею спроб і реалізацій. І це, звісно ж, засмутило гравців «Кардинала», але особисто я б не ставив результати на перше місце. Все ж головне завдання турніру - залучити максимальну кількість хлопців до занять регбі. Як на мене, переможцями Молодіжно-студентської ліги Одеси з регбі-7 можна вважати всі шість команд.

- Які плани на найближчий час? Чи планується в цьому році проведення ще одного турніру МСЛ?

- У хлопців, які брали участь в турнірі, попереду обласна універсіада, потім - Всеукраїнська, багато хто виступає в чемпіонатах України в різних вікових групах та в різних лігах - в тому числі, вищої і Суперлізі, тобто, графік у них досить напружений. До того ж, не забувайте, на носі - сесії в училищах і вузах, так що учасникам турніру потрібно обов'язково думати про навчання і успішної здачі сесії.

Тому наступний сезон Молодіжно-студентської ліги Одеси пройде вже в 2020 році. Як показує практика, це змагання подобається всім, є сенс продовжувати його проводити і розширювати кількість учасників. Майбутнє у цього проекту є однозначно.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»