Новина детально
05 лютого 2019 р.

Марина Окольнича: «Цей проект живий!»

Інтерв'ю з керівником Одеської Дитячої регбійної ліги, приурочене до старту її ювілейного сезону.

- Як ви оцінюєте початок десятого сезону чемпіонату Одеси?

 - Я задоволена першим туром дивізіону «імені отамана Чепіги». На жаль, він був неповним у зв'язку з сімейними обставинами наставників «Мечникова» і «Скудієрі». Так склалося. На поле вийшли лише чотири команди. З них виділяється «Ксантос» - у нього багато гравців перейшли з минулого сезону. Діти дуже досвідчені. Хоча і малюки в цій команді вже демонстрували швидкісну гру.

Добре виглядають на полі команди «Фрапполі» і «Деволан». «Костанді» - єдиний колектив з початкових шкіл у вищій лізі - теж непогано себе проявив і зміг скласти іншим конкуренцію. Хлопці занесли спробу віце-чемпіонам України, а це дорогого коштує.

Ми не бачили, в якій формі ще два колективи, але якщо їх не брати до уваги, то «Ксантос» - явний лідер. А от всі інші абсолютно непередбачувані в плані результатів. Друга команда дивізіону, яка потрапить до фіналу, може виявитися сюрпризом.

Зазвичай перший тур присвячений «розгойдуванню»: діти вперше приходять в такий великий зал, бачать своїх суперників, губляться. Але сьогодні ми відразу побачили дійсно гарні ігри.

- Чи є зміни в суддівстві Дитячої ліги?

- Я задоволена роботою суддів, їх склад оновлюється. У майбутню суботу ми проведемо семінар для початківців-арбітрів. З ними попрацює головний суддя наших змагань Христина Катілова.

- Які плани на перший тур дивізіону «імені отамана Головатого»?

- Перш за все, я сподіваюся, що будуть грати всі команди. Цей етап буде важливим особисто для мене як тренера, адже на поле вийде команда «Дерибас». Раніше цих дітей вела Тетяна Вадимівна Кулакова, але вже другий місяць хлопці тренуються під моїм керівництвом. Я сподіваюся, що вони покажуть хороший результат. Десять років я була тільки керівником Дитячої ліги, тепер мені доводиться дещо згадувати і поєднувати багато обов'язків.

- Чи є в команді «Дерибас» нерозкриті таланти?

- Так, у нас є діти з хорошими здібностями, але я все одно люблю всіх.

Коли дивишся на команду очима тренера, то сприймаєш її зовсім інакше. Я вже бачу в них майбутніх регбістів: цього краще поставити в першу лінію, цей схожий на крайнього, а у цієї дитини добре з пасом і координацією, можливо, з нього вийде десятий або дванадцятий. Є в команді і зовсім маленькі діти, приємно спостерігати, коли у них починає щось виходити, і як вони цьому раді.

У першому сезоні Дитячої ліги брав участь Саша Макар. Потім він грав в «Політехніці» і залучався до збірної України. Саша виріс в непоганого регбіста, я вважаю. Минуло десять років, і тепер я треную його молодшого брата Діму. Також в першому сезоні брав участь Саша Байкулов, тепер він - збірник, а його сестра Іра - наш арбітр. Це я до того, що в одеському регбі йдуть плеяди: старші, середні, молодші.

Дитяча ліга – живий і потрібний проект, який продовжує давати нашому регбі нових перспективних гравців.

Перший тур дивізіону «імені отамана Головатого» призначений на 9 лютого і пройде в залі СКА. Початок о 9:00.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»