Новина детально
01 листопада 2018 р.

55 років київському «Авіатору»

27 жовтня 2018 року. 12-00 годин. Оркестр Державної служби з надзвичайних ситуацій на столичному стадіоні «Спартак» грає урочистий марш. А це означає, що свято 55-річчя заснування регбійної команди «СПАРТАК-КІІЦА-АВІАТОР» почався. На стадіоні зібралися всі покоління ветеранів регбі м. Києва, але найбільш почесними гостями були старійшини цього виду спорту - Анатолій Сирота, Віталій Пелех, Анатолій Макєєв, Микола Іванов та ін.

Президент Федерації регбі України Євген Баженков в своєму вітальному слові зазначив видатні досягнення команди «Авіатор», яка в 1978 році зруйнувала міф про непереможність московських клубів і стала Чемпіоном Радянського Союзу. Чемпіонів представляли легендарні гравці радянського і українського регбі - Анатолій Шеверев, Сергій Брюзгін, Олександр Кофто, Сергій Анісімов, Олег Дікалов, Сергій Фещенко, Євген Клюзко (капітан команди), Валерій Устюжанін, Юрій Ковальчук, Олександр Тимашов, Станіслав Бурмак, Юрій Гоман та інші. В цьому ж році юніори «Авіатора» стали віце-чемпіонами СРСР, не програвши жодного матчу, і тільки суддівське рішення «призначило» переможцем московську «Славу». На святі юніорів-78 представляли Володимир Муха, Віктор Лежнев, Сергій Коляда, Олександр Артемчик, Віталій Булах, Олександр Свертока, Андрій Гриценко, Геннадій Пінчук, Ігор Петенко, капітан команди Олег Черненко та заслужений тренер Віталій Михайлович Кузьмиченко.

Від імені одеських регбістів тепло привітав ювілярів перший віце-президент Федерації регбі України Владислав Булгаков, який вручив ветеранам цінні подарунки.

Головний спеціаліст департаменту молоді та спорту КМДА Світлана Миленька в своєму виступі зазначила, що завдяки ветеранам, юнацьке регбі в м. Києві активно продовжує розвиватися, все більше дітей приходять в секції «регбі», в школах створюються все нові і нові команди.

Першовідкривачі українського регбі Валентин Хонін і Юрій Біруля, вітаючи регбістів, згадували про перші кроки овального м'яча в Києві і Україні.

Не забули «авіатори» і своїх друзів-суперників з «Політехніка», яких також відзначили грамотами та подарунками.

За великий особистий внесок у розвиток регбі в Україні Міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим в честь ювілею були нагороджені ветерани «Авіатора» - Петро Біренок, Анатолій Сирота, Олександр Кофто, Сергій Брюзгін, Валентин Хонін, Анатолій Шеверев, Олег Дікалов, Юрій Ковальчук, Валерій Кордас, Борис Корольов, Євген Клюзко, Станіслав Бурмак. Також почесної нагороди від Міністра був удостоєний директор навчально-спортивної бази «Спартак» Максим Бобовік.

Звання «Заслужений майстер пера» в цей день було присвоєно нев'янучому спортивному журналісту, чудовій людині Володимиру Казимирову, який вже понад 40 років висвітлює всі регбійні події в країні.

Вшанування ветеранів тривало, а на полі понад 200 юних регбістів боролися за медалі Чемпіонату м. Києва з регбі-7.

А підготувала, організувала і провела це грандіозне свято Київська міська федерація регбі на чолі з її президентом Максимом Бобовиком.

На завершення цього феноменального дійства, офіцери оркестру продемонстрували стройову виучку, музичну майстерність і довели, що вони справжні віртуози своєї справи.

 
25 серпня 2024 г.
«Левиці» (Львів) вибороли Кубок України 2024 року з регбі-7 серед жінок!

Відео галерея до новини ««Левиці» (Львів) вибороли Кубок України 2024 року з регбі-7 серед жінок!».

21 червня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Відео галерея до новини «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

 
Чемпіонат України з регбі-7 серед чоловічих команд Суперліги відвідали Незламні! (ФОТО)