Новина детально
18 жовтня 2018 р.

РЕГБІ ПО-ФРАНЦУЗСКИ

13-14 жовтня «Фонд розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні» проводив турнір «Кубок Посла Франції в Україні з регбі».

Навчальний рік 2018-2019 оголошений в Україні «роком французької мови». І змагання на столичному стадіоні «Спартак» проходили під девізом «Діти грають в регбі по-французьки».

Вже з самого ранку на регбійному полі були присутні керівники та співробітники французького посольства та інших представництв Франції в Україні, які з азартом спостерігали за іграми турніру.

Першими боротьбу за Кубок Посла в номінації «РЕГБІ-5» почали діти французького ліцею ім. Анни Київської, шкіл м. Києва з поглибленим вивченням французької мови, а також шкіл с. Снітинка і Клавдієво Київської області. Навіть тепле сонечко посміхнулося юним регбістам і допомагало демонструвати їх зрілу майстерність.

За результатами проведених ігор серед молодших школярів (1-2 класи) 1-е місце зайняла команда «Антарес-Клавдієве» Київська область, 2-е і 3-е місця дісталися дітям 196 школи. Серед старших школярів (5-7 класи) переможцем стала команда села Снітинка, срібні медалі - у дітей школи №269 і третє почесне місце – у французьких дітей з ліцею ім. Анни Київської.

Кращими гравцями турніру в номінації «РЕГБІ-5» стали: Литвинчук Юля і Безхмельніцин Влад зі школи №196, Лісовий Дмитро зі школи №36, Боброва Анна і Лоос Валерія зі школи №20, Чаплинська Анастасія зі школи № 49, Васьківський Ілля з с . Снітинка, Гібер Артур з французького ліцею, Бутук Роман і Шалюта Давид з команди Клавдієво.

З рук першого радника Посольства, заступника голови дипломатичної місії Франції Крістоф Ле Ріголера кращі гравці отримали ексклюзивні медалі і грамоти, а голова правління фонду «Від серця до серця» Леонід Соколов вручив дітям подарункові набори цукерок.

У ці спекотні спортивні дні чимало було випито і води, яку люб'язно надав для регбістів київський завод «Росинка».

Одночасно з іграми за «РЕГБІ-5» проходили поєдинки в вікових групах U-11, U-13 контактного регбі, де брали участь 17 команд.

Переможцем в групі U-11 стала команда «Буревісник» з міста Хмельницький, друге місце зайняла збірна Київської області-1, бронзові медалі – у регбістів команди «Гарт» з села Дмитрівка.

У групі U-13 переможцем також стала добре підготовлена хмельницька команда «Буревісник», 2-е місце – за регбістами збірної Київської області-1, а третіми призерами стали юнаки з київського «Політехніка».

Команди-переможниці турніру були нагороджені дипломами та барвистими Кубками, а гравці – медалями та грамотами.

Кращими гравцями в групах U-11, U-13 були визнані: Антонюк Олександр (ДЮСШ-4, м. Рівне); Степаненко Максим (ДЮСШ-Лідерс, м. Одеса); Масенко Микита (Київські соколи); Колієнко Олександр (Антарес); Авраменко Максим ( «Політехнік» м. Київ); Симонович Євген (Поділ-ДЮСШ-12). Вони були нагороджені дипломами, почесними медалями та цінними подарунками.

Суддівська бригада на чолі з Борисом Корольовим на відмінно провела турнір і арбітри Баранов Віктор, Донець Ігор, Топаєв Олег, французький суддя Jean-Baptiste Alix і, що робить перші кроки, Захлівний Денис були нагороджені почесними призами.

Стадіон «Спартак» під керівництвом президента Київської міської федерації регбі Максима Бобовіка зібрав на цей регбійне свято понад 400 дітей.

Заступник Міністра молоді та спорту України Микола Мовчан, президент Федерації регбі України Євген Баженков, президент Африканського ради в Україні Ісса Садіо Діалло, співробітники Посольства Франції в Україні тепло вітали всіх учасників цих масштабних змагань.

Дружні зв'язки між українськими та французькими регбійними спільнотами продовжують розвиватися і зміцнюватися, як і дружба між нашими народами.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського