Новина детально
21 лютого 2018 р.

У «Білих Ангелів» оновився тренерський штаб

Гравець збірної України Христина Катілова допомагатиме Ользі Сурковій керувати тренувальним процесом РК «Анатра» (White Angels). В інтерв'ю credo63.com регбістка розповіла про свій відхід з «Отради» і планах на сезон-2018.

- Вийшло так, що прийняла рішення продовжити кар'єру в іншій команді, піти з «Отради» спробувати щось нове, змінити обстановку. У «Ангелах» якраз змінювався тренерський склад, і Оля Суркова запропонувала спробувати себе в новому амплуа. Тренерського досвіду особливо не було - тільки з дітьми в регбі-5, але це, як ви розумієте, велика різниця (під керівництвом Христини Катілової команда школи №20 «Йосип Дерибас», в 2014, виграла чемпіонат Одеси з регбі-5 - прим. авт.).

Погодилася лише тому, що знала - в нашому тренувальному процесі ми будемо взаємодіяти з «Політехніком» і якісь ігрові навички отримаємо від більш досвідчених фахівців: Зураба Кікачеішвілі і Олега Осадчого. Поки я, в основному, працювала над індивідуальною фізичною підготовкою гравців. І, за підтримки досвідчених дівчат, пробую працювати над тактикою, ну і, звичайно, вчу азам новеньких. І ще раз повторюся - основна робота йде в тісному контакті з тренерами «Політехніка».

Які ставиш перед собою завдання як новий головний тренер?

- В першу чергу підняти рівень гри в плані взаємодії на полі. Склад в цілому зібраний з досвідчених дівчат. Частина регбісток перейшли з «Отради»: Марина Бородіна, Катерина Олексюк, Анастасія Бардик і інші. Оскільки серед гравців багато тих, хто починали регбі в Одесі, мають досвід гри в збірній і на міжнародному рівні, можна добиватися того, щоб демонструвати на полі більш продуману, красиву, комбінаційну гру.

Чи є в планах підготовки якісь тренувальні виїзди?

- В цьому році немає. Про виїзди на тренування в інші міста поки рано думати. Команда аматорська і не всі завжди можуть вирватися на тренування - що вже казати про більш тривалі заходи. Поки ми хочемо більше працювати над зіграністю команди. У нас дві дівчини з Кривого Рогу, постараємося домогтися того, щоб вони частіше приїжджали для спільних занять. Крім того, в планах спаринги і з дівчатками з команди «Анатра» U16, з хлопчиками-юніорами і дорослою чоловічою командою «Політехнік». Завдяки цим тренуваннями ми збираємося відпрацювати свій малюнок гри.

Яких турнірних результатів постараються досягти «Білі Ангели» в сезоні-2018?

- Мета перемагати і боротися за призові місця. Чи можемо замахнутися на чемпіонство України - чому ні? За зиму, завдяки щільному тренувальному графіку, ми заклали хороший фундамент фізичної підготовки і, думаю, поряд з «Отрадою» гідно представимо Одесу в сезоні-2018.

У 2017 році «Анатра» (White Angels) завоювали золоті медалі Вищої ліги чемпіонату України з регбі-7 серед дівчат.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха