Новина детально
02 лютого 2018 р.

Ігор Жданов: «В Україні створено сприятливі умови для розвитку молодіжних центрів»

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов виступив на 7-му Молодіжному Форумі Економічної і соціальної ради ООН «Роль молоді в розбудові стійких та надійних громад у містах та селах», який триває в Нью-Йорку.

Під час виступу Міністр акцентував увагу на створенні Україною умов для розвитку сучасних молодіжних центрів, вільного простору для змістовного дозвілля та самореалізації молоді.

«Ми розробили та затвердили Національний знак якості молодіжних центрів, який відповідає кращим практикам хартій Ради Європи. За ініціативи Мінмолодьспорту, в грудні 2017 р. Урядом прийнято типове положення про молодіжний центр та експертну раду при ньому. За участі 42 представників утворено Асоціацію молодіжних центрів України», - зазначив Ігор Жданов.

В Україні, наразі, створено сприятливі умови для розвитку молодіжних центрів, і важливо щоб вони з’являлися на Сході, в тих місцевостях, які постраждали від російської агресії. Це внесок у стійкість громад, налагодження мирного життя на Донеччині та Луганщині, наголосив Міністр.

Заклик якнайширше залучати місцеве самоврядування до вирішення питань, що турбують молодь - разом з молоддю, який став основним месседжем Форуму, втілюється й в Україні: «Спільно з партнерами ми напрацювали модель реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації. Передбачаємо перехід від «роботи з молоддю» до «молодіжної участі» на рівні громади».

Актуальним є підвищення якості фахівців з молодіжної політики на місцях. Міністр розповів про програму «Молодіжний працівник», яку Мінмолодьспорту реалізує разом із ПРООН та ЮНІСЕФ. Також українська молодь залучена до розбудови громад через нові проекти і конкурси: «Бюджет участі», Молодіжний банк ініціатив, «U-Report»; «Молодіжна столиця України», «Кращі практики молодіжної роботи в Україні».

«Допомога агенцій ООН дуже цінна. То ж розраховуємо і надалі плідно та інноваційно працювати разом з нашими міжнародними партнерами у молодіжній сфері», - підкреслив Ігор Жданов.

dsmsu.gov.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха