Новина детально
15 листопада 2017 р.

55 років першій регбійній команді України

4 листопада київський стадіон «Спартак» перетворився на велике спортивне студентське містечко. На свято 55-річчя створення першої в Україні регбійної команди зібралося п'ять поколінь студентів Київського політехнічного інституту.

Найпершу команду КПІ зразка 1962 року представляли Валентин ХОНІН, Анатолій МАКЄЄВ, Юрій БІРУЛЯ. Це справжні першопроходці регбі, вони і сьогодні можуть взяти в руки м'яч і продемонструвати неабияку майстерність і регбійну кмітливість ...

Покоління 70-х років «Політехніка» добилося найвищих досягнень на всесоюзній арені. Ця команда прославилася як гроза «авторитетів». Гранди радянського регбі - «Філі», «Слава», ВПА, тбіліський «Локомотив» всі принципові матчі в той час програвали студентам-політехнікам ... А фінал Кубка СРСР 1979 роки взагалі був київським. Володимир УКРАЇНСЬКИЙ, Олексій ХОРЛІКОВ, Сергій ДОБРИВЕЧІР, Олександр СВЕРТОКА, Григорій ЗАХЛІВНИЙ, Анатолій ЯВОРСЬКИЙ, Олександр МІШЕНІН, Владислав МЕЛЬНИК, Георгій ЦИГАНКОВ, Сергій НОВИЦЬКИЙ представляли семидесятників на регбійному ювілеї ....

80-і роки були досить складними: відбулася різка зміна поколінь, омолодження складу, йшов пошук оптимальних рішень, але, головне, вони ознаменувалися приходом багатьох талановитих гравців, які вже в незалежній Україні блищали на регбійних полях нашої країни і Європи.

І ось на зелений газон стадіону вийшли багаторазові Чемпіони України 90-х - це Сергій МІНА, Андрій ЧУМАК, Ярослав ПОЛУНІН, Анатолій КОЗЕНКО, Анатолій ЦИГАНЕНКО, Олександр ПІВЕНЬ, Андрій ГУЦАЛ, Олексій СИМОНОВИЧ, Кирило МАЗУР, Руслан ЛУКАШЕВИЧ, Сергій ПОПЛАВСЬКИЙ, Микола ТИХОМИРОВ, Олександр КОРОВІН, Віталій РОМАН, Олександр САБІРОВ, Віталій УЛЬЯНЧЕНКО, Олексій СТОЛЬНИКОВ та інші.

Безліч самобутніх регбістів-студентів КПІ продовжували захищати кольори клубу і традиції команди в 2000-і роки. Це Максим ТИМОЩУК, Іван МУДРИК, Максим ВАРЛАМОВ, Максим ЧУПИРА, Ігор ДЗЮБІЧ, Антон ТКАЧЕНКО, Юрій ЦИРЕНЖАПОВ, Олександр КУШНІР, Олександр КОПИЛ, брати Іван і МИКОЛА СИВКО, Максиміліан ТИМОЩУК, Олександр ДВОРЕЦЬКИЙ і багато інших.

До речі, київський «Політехнік» є і основоположником РЕГБІ-7 в Україні. Команда неодноразово перемагала на престижних європейських і світових турнірах.

У клубі було виховано понад 100 майстрів спорту СРСР та України, а також ціла плеяда арбітрів міжнародної та національної категорії - Дмитро САМОЙЛЕНКО, Ігор КУБАНСЬКИЙ, Володимир КРАМАРЄВ, Сергій ПОПЛАВСЬКИЙ, Андрій СВЕРТОКА, Анатолій КОЗЕНКО.

А після символічного поєдинку «золотих» складів «Політехніка» і «АРГО-НАУ» президент клубу Федір ЗЕРНЕЦЬКИЙ привітав регбістів із знаменною датою і побажав подальших успіхів і перемог на регбійних полях.

А героями третього тайму стали Павло БРАЖКО, Олександр КОПИЛ і Віталій УЛЬЯНЧЕНКО, які приготували фантастично смачний, ароматний плов, шашлики та інші кулінарні шедеври.

Вітаємо всіх регбістів-політехніків з ЮВІЛЕЄМ!


 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського