Новина детально
08 квітня 2017 р.

Чемпіонат Івано-Франківська з регбі-5 визначив найкращих

    06 квітня закінчився шостий чемпіонат Івано-Франківська з регбі-5, організований Федерацією регбі Івано-Франківської області за підтримки Департаменту освіти та науки і Департаменту молодіжної політики та спорту міської ради. Турнір шістнадцяти шкільних команд тривав протягом двох з половиною місяців і проходив у двох вікових групах: школярі до 13 і до 11 років.

    В останній день відбулися  фінальні ігри, які визначили призерів та переможців змагань. У кожній грі неможливо було назвати фаворита гри завчасно, а самі ігри були надзвичайно  напруженими. Якщо у грі за третє місце серед молодших команд між ЗШ №25 і ЗШ №6 перші перемогли з рахунком 15:0, то гра за перше місце між командами шкіл ЗШ №19 і ЗШ №2 не виявила переможця ні в основний час гри 10:10, ні у додаткові 5 хвилин. Лише у другому додатковому таймі гравець школи №19 Цапів Ілля втік від захисника команди суперника і приніс перше місце своїй команді.

    Серед тринадцятирічних третє місце здобула команда ЗШ №6, яка лише другий рік виступає у змаганнях з регбі-5. Дві «спроби» Прощука Олександра, школяра із школи №17, принесли успіх прогресуючій команді.

    Окрасою всіх змагань стала гра між двома фаворитами турніру, командами шкіл №19 і №25. Останні більшість часу провели в атаці, мали багато шансів відкрити рахунок, але вдалось це зробити лише в кінці першого тайму, завдяки комбінації, яку завершив Йосипів Богдан. Із початком другого тайму результативну атаку завершив Данилюк Мар’ян, зрівнявши рахунок. Рівновага тривала не довго: індивідуальний блискавичний прохід вдався Левандовському Олександру. Це і принесло перемогу у чемпіонаті команді ЗШ №25.

    Команди призери чемпіонату в кожній віковій групі були нагороджені кубками, медалями і грамотами, а всі гравці – пам’ятними грамотами Дитячої регбійної ліги. Крім того, індивідуальними призами були відзначені найрезультативніші та кращі гравці у вікових групах: Козенко Віталій (ЗШ №2), Романов Віталій (ЗШ №19), Гільтайчук Єлизавета і Рудницька Юлія (обидві ЗШ №25).

    За результатами чемпіонату Івано-Франківська з регбі-5 кращі команди візьмуть участь у чемпіонаті і Кубку України з регбі, які заплановано провести у Кам’янець-Подільському і Смілі Черкаської області.


 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»