Новина детально
04 листопада 2013 р.

Збірна України крупно обіграє Швецію

У матчі 7-го туру Кубка Європейських Націй з регбі-15 збірна України на своєму полі впевнено обіграла Швецію.

Вже на першій хвилині гри Україна заробила штрафний по центру воріт. Але з середини поля м'яч після удару Олега Косарєва у ворота не потрапив. Забігаючи наперед, скажемо, що це був останній промах 14- го номера нашої команди в цій грі. «Жовто-синім» знадобилося всього 15 хвилин, для того щоб налагодити взаємодію між лініями і організувати першу спробу. Аут у п'яти метрах від заліковки гостей, м'яч після кількох ударів форвардами потрапляє до Сергія Церковного, флай - хав миттєво прийняв рішення передати снаряд Косарєву, якому не залишалося нічого, окрім як приземлити «овального» по центру воріт. З забійної позиції кікер господарів не схибив - 7:0. Отримавши в першу чергу психологічну перевагу, і повіривши у свої сили, наша команда з потрійним завзяттям кинулася вперед. Потрібно відзначити, що давненько у грі збірної не спостерігалося такої злагодженості дій і гармонії. Кожен гравець якісно виконував свою роботу на своїй позиції. Зрозуміло, всі разом ці складові і дали необхідний результат . П'ять хвилин по тому після першого заносу, наша команда завоювала право на сутичку в п'яти метрах від заліковки шведів, м'яч після розіграшу стаціонару потрапив до Олега Косарєва, який в потужному ривку прорвав захисні редути скандинавів і оформив дубль. Складну реалізацію від правої бровки Олег виконав точно - 14:0. До речі, тут потрібно відзначити, що роль вболівальників у перемозі нашої команди переоцінити важко. Трибуни та скандували речівки, і співали і тупотіли і ляскали, загалом, відправляли на полі величезну кількість позитивної енергії. І як після матчу зізналися гравці збірної України, багато в чому саме цей посил трибун і дозволив команді зіграти на «відмінно». На 21-й хвилині матчу господарі заробили аут у п'ятиметрової зоні, який завершився потужним молом і дебютній спробою Миколи Олександрюка. Ближче до півгодини матчу гостям вдалося скоротити відрив двома штрафними Нікласа Стале 21:6, але це тільки заохотило українців. Сергій Церковний, вибив м'яч на половину поля гостей, першими на нього набігли четвертние нашої команди. А далі пішла відмінна комбінація з низкою перебудувань, яка завершилася занесенням Дениса Масюкова по правому флангу. Олег Косарєв знову точно виконав непросту реалізацію, і рахунок став 28:6 на користь збірної України. Перерва.

У дебюті другого тайму наша команда дещо збавила темп. Як виявилося після, в перерві Олег Залізний попросив хлопців дещо змінити тактику і випробувати нові схеми. Перешикування не минуло безболісно, злагодженість гри була порушена, а до всього цього жовту картку за грубу гру побачив перед собою Микола Олександрюк. Отримавши чисельну перевагу « вікінги » кинулися вперед, але жорстка і злагоджена гра нашої команди в обороні не дозволила шведам отримати дивідендів. Тут потрібно відзначити, що українці, принаймні, у звітному матчі позбулися «звички» заробляти необов'язкові штрафні і дуже непогано відіграли «землю». На 64-й хвилині сін бін від румунського судді за удар нашого гравця отримав Ендрю Дайш. У відмінності від суперника, Україна сповна скористалася чисельною перевагою. Після затяжної позиційної атаки нападниками, В'ячеслав Красильник продавив оборону шведів прямо по центру воріт і ще більше збільшив відрив «жовто-синіх». Косарєв, ясна річ, з реалізації не промахнувся 35:6. Пропустивши п'ятий занос і втративши всі шанси на перемогу в цій грі, скандинави зосередили всі зусилля на штурмі української заліковки з метою занести спробу престижу. І потрібно сказати, що атаки гостей придбали небачену досі гостроту. А тут ще й Сергій Церковний отримав жовту картку за перешкоду швидкому розіграшу штрафного. Знову отримавши чисельну перевагу, гості таки зуміли втілити його в занос. Після множинних спроб прорвати нашу оборону, як потужними ударами форвардів, так і швидкісними комбінаціями четвертних, шведам вдалося розтягнути захисні порядки українців і банально розіграти «зайвого» - 35:11. Втім , реалізацію кікер гостей не забив. А українці, відновивши чисельну рівність у складах, до кінця матчу мали ще кілька хороших можливостей занести спробу. Але в останній момент нашу команду підводив технічний брак, який став наслідком накопиченої втоми. У результаті фінальний свисток головного судді зафіксував більш ніж впевнену перемогу збірної України з рахунком 35:11. Ця вікторія стала не тільки відмінним подарунком на День Народження головному тренеру команди Олегу Залізного. Але і дозволила Україні піднятися з неприємного передостаннього місця на 3-ю позицію в турнірній таблиці, обійшовши шведів і молдаван. Тепер у «жовто-синіх » 15 очок, а вже 16 листопада наша команда зіграє останній в цьому році матч проти збірної Чехії.

Україна - Швеція 35:11 (28:6)
Спроби: Косарєв-2, Олександрюк, Д. Масюков, Красильник - Орнберг;
Реалізації: Косарєв-5;
Штрафні: Стале-2.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха