Новость подробно
26 января 2022 г.

Верховна Рада підтримала закони, які посилять антидопінгову діяльність в Україні

Сьогодні, 26 січня, Верховна Рада України прийняла Закон «Про антидопінгову діяльність у спорті» та Закон «Про внесення зміни до статті 52 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо діяльності Національної лабораторії антидопінгового контролю. За Закони проголосувало 303 та 281 народний депутат відповідно. Про це повідомив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. 

«Зазначені закони є результатом спільної роботи команди Мінмолодьспорту та представників Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту, а також залучених спеціалістів Ради Європи і Всесвітнього антидопінгового агентства. Метою цих законів є створення найсучаснішої нормативно-правової основи антидопінгової діяльності відповідно до чинної версії Всесвітнього антидопінгового кодексу із дотриманням положень Антидопінгової конвенції. У нас є чітка позиція - нульова толерантність до вживання допінгу», - наголосив Вадим Гутцайт. 

Відтак положення Закону «Про антидопінгову діяльність у спорті»:

- розширюють термінологію з антидопінгової діяльності; 

- визначають статус Національного антидопінгового центру як спеціалізованої державної установи, що організовує та здійснює допінг-контроль у спорті; 

- містять основні положення щодо діяльності Наглядової ради антидопінгового контролю, напрями державної та регіональної політики із запобігання допінгу у спорті та зобов'язання громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості; 

- визначають основний порядок організації допінг-контролю тощо.

Також зміни, внесені до статті 52 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо діяльності Національної лабораторії антидопінгового контролю, дадуть змогу створити на території України незалежну антидопінгову лабораторію, яка стане потужним сучасним науковим кластером і дозволить проводити аналіз проб українських спортсменів на території нашої країни, що, в свою чергу, буде потужним імпульсом для розширення фронту антидопінгової боротьби.

mms.gov.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области