Новина детально
30 березня 2023 р.

Ілля ВОДА: «Найбільше запам’яталася моя дебютна гра чемпіонату Європи зі збірною Хорватії»

Гравець одеського «КРЕДО» та чоловічої національної збірної України з регбі Ілля Вода дав ексклюзивне інтерв’ю Rugby.od.ua, у якому поділився враженнями від дебютного для себе чемпіонату Європи у складі чоловічої збірної України, про підтримку партнерів по команді та про свій нікнейм у Instagram.

– Ілля, давай поговоримо про весняні матчі чемпіонату Європи, у яких ти брав участь. Перш за все, розкажи, як ти готувався до цих ігор, адже «КРЕДО» офіційно не тренувався з осені минулого року?
– Відверто скажу, у реаліях повномасштабної війни були певні проблеми з повноцінною підготовкою до матчів чемпіонату Європи. За можливості, намагався відвідувати тренажерний зал, бігати, займатися фізичною активністю. Але багато чого «підтягнув» уже під час зборів у складі збірної України.

– А як почував себе на зборах? Ти вже приїжджав на збори як «додому» чи ще відчуваєш себе юним дебютантом, який грає з регбістами, частина з яких виступала за збірну, коли ти ще навіть не народився?
– Ви знаєте, навесні вже відчував себе дуже комфортно на зборах, усі хлопці дуже добре до мене ставляться, постійно допомагають, вчать, підтримують, де треба. За це дуже вдячний усім.

– Давай про гру зі Швейцарією. Як вважаєш, чого не вистачило для досягнення більш позитивного результату? Наскільки важко було протистояти швейцарцям?
– Гра зі Швейцарією була важкою як фізично, так і емоційно. Ми грали після чергової паузи, у нас не було ігрової практики з осені, ще й суперник був доволі сильним. Чого не вистачило для більш позитивного результату? Гадаю, не буду першим, хто скаже, що саме ігрової практики. Але, попри це, усі хлопці викладалися на повну та демонстрували пристойну гру.

– Як пройшов тиждень між іграми зі Швейцарією та Швецією? Яким був настрій на шведів?
– Тиждень був дуже насиченим, ми розбирали свою гру, гру суперника, награвали певні тактичні схеми та комбінації, покращували навики. А настрій на шведів був дуже бойовим, ми всі хотіли перемогти.

– На щастя, вам це вдалося! Що скажеш про матч зі збірною Швеції?
– Про цю гру можу сказати, що вона була напруженою та динамічною. На початку ми зі шведами не поступалися один одному ні в чому, гра була рівною, але ближче до середини першого тайму нам вдалося відкрити рахунок, після чого вже ми диктували супернику свої умови на полі. Ну а далі ви самі все бачили – збільшили перевагу, а у другому таймі дотиснули шведів, чому дуже раді.

– Які емоції ти відчував після цієї перемоги? Це ж твій дебютний чемпіонат Європи! Сам віриш у те, що це відбувалося із тобою?
– Емоції були просто колосальними, багато радості, захвату, гордості за нашу збірну. Так, безумовно, я вірю, що це відбувається зі мною, тому й чудово розумів та відчував відповідальність за свої дії на полі.

– Ти взяв участь у всіх чотирьох поєдинках цього чемпіонату Європи. Який тобі запам’ятався найбільше?
– Так, мені дуже приємно, що в усіх чотирьох іграх я виходив на поле у стартовому складі. З хорватами відіграв без замін, в інших грав у перших таймах. Щодо найкращої гри збірної України… Я скажу, що кожна з них, незважаючи на результат, сподобалася по-своєму. Але особисто мені більш за все запам’яталася перша гра – з Хорватією. Це був мій дебют у складі збірної, до того ж, ми перемогли!

– Спілкувався із головним тренером збірної Валерієм Кочановим про свою гру? Він задоволений твоїм прогресом?
– Тренер цілком задоволений моєю грою, що дуже приємно. Це мотивує на подальший розвиток. Звичайно, є моменти, коли я помиляюся, приймаю неправильні рішення, але я намагаюся миттєво виправляти свої помилки.

– У багатьох спортсменів у командах є якісь прізвиська. Як тебе називають у збірній Україні?
– Ні, у збірній у мене немає прізвиська, до мене звертаються або за ім’ям, або за прізвищем.

– У соціальній мережі «Instagram» твій нікнейм – «Watermelon», українською – «Кавун». Чому такий вибір?
– Все просто: я дуже люблю кавуни!

– Чим плануєш займатися найближчим часом? Офіційних ігор ще немає, «КРЕДО» готуватиметься до Суперліги з регбі-7, чемпіонат України з регбі-15 навіть не планується проводити…
– Насправді, все дуже просто: зараз на першому місці навчання, але й тренування відвідуватиму тоді, коли зможу це робити фізично.

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції