Новина детально
07 червня 2022 р.

ОКСАНА АРНАУТ: «СІМꞌЯ ЗАЛИШИЛАСЯ В ОДЕСІ, У ПОЛЬЩІ БЕЗ РІДНИХ ВАЖКО»

Регбістці жіночої збірної Одеси та юніорської збірної України з регбі-7 Оксані Арнаут з початком широкомасштабної війни довелося покинути рідну Одесу, а потім взагалі виїхати з країни.

В ексклюзивному інтерв'ю Rugby.od.ua юна одеситка поділилася своїми переживаннями та тугою за рідними, розповіла про те, як опинилася в Польщі, з ким зараз тренується та як готується до чемпіонату Європи U-18.

- Слава Україні! Оксано, розкажіть, як ви дізналися про те, що рашистські військові розпочали широкомасштабну війну в нашій країні? Де вона вас застала ця жахлива новина?

- Героям слава! Війна мене застала вдома, як і багато інших українців. Почувши вибухи рано-вранці, я відразу зайшла на сайти новин, а там вже кожна новина була про те, що почалася повномасштабна війна.

– Скажіть, коли ви покинули Одесу, і як ви потрапили до Польщі?

– З початком широкомасштабної війни я та моя сім'я покинули Одесу, але залишилися в межах України. Буквально через місяць ми повернулися до Одеси, я навіть розпочала тренування, проте потім з'явилася можливість виїхати для продовження повноцінних тренувань та отримання ігрової практики до сусідньої Польщі. У ситуації, що склалася, це був оптимальний варіант для мене. Так я й опинилася у Польщі.

– Де саме ви зараз перебуваєте у Польщі, як вас зустріли місцеві регбістки?

– Зараз я перебуваю у польському місті Лодзі. Дуже приємно, що тут чимало регбісток з України, включаючи одеситок Дашу Яроцьку та Аню Іваницьку. Польки зустріли нас із теплом, ми добре спілкуємося, хоч і не повністю розуміємо одне одного через мовні нюанси. Але, звичайно, поступово легшає.

– Як відбувається тренувальний процес? У якій команді граєте, до чого власне готуєтеся?

– Ми тренуємось із командою «Будовляні». Тренування у нас досить інтенсивне: у них присутні як силові, так і бігові вправи. Загалом, звичайно, тренуємося для себе, але зараз, звісно, ​​усі думки про підготовку до чемпіонату Європи серед дівчат віком до 18 років.

– Коли і де проходитиме чемпіонат Європи серед дівчат вікової категорії «до 18 років», і що особисто для вас означає участь у цьому турнірі у наш важкий воєнний час?

– Наскільки мені відомо, чемпіонат Європи U-18 пройде у липні в Чехії. Думаю, ми всі дуже чекали на можливість зіграти у складі юніорської збірної України на чемпіонаті Європи у своїй віковій категорії. Особисто для мене – це чудова нагода зіграти з командами з інших країн, побачити свої сильні та слабкі сторони та, звичайно ж, набратись важливого міжнародного досвіду.

– Дуже добре, що ви маєте можливість займатися у Польщі улюбленою справою, готуватися до чемпіонату Європи. А чи вдавалося відшукати час на навчання?

– Звичайно ж, ми, в основному, тренуємося, але ми маємо достатню кількість часу для особистих справ, у тому числі й для навчання.

– Сумуєте за Одесою, рідними? Коли плануєте повернутись додому?

– Я неймовірно сумую за рідним домом, сім'єю, друзями, тренуваннями зі своєю командою і, звичайно, за Одесою. Я приїхала до Польщі без батьків, вся родина залишилася в Одесі і від цього найважче. Хотілося б якнайшвидше повернутися до України, до звичного життя, але ніхто не знає, що буде завтра, тому я поки що перебуваю в Польщі.

– Що зробите одразу після перемоги України, з настанням мирного життя?

– Одразу після перемоги України я повернуся до рідної Одеси та піду на тренування.

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції