Новина детально
19 серпня 2013 р.

Зураб Кікачеішвілі: «Гравця можна навчити грати, але йому ніколи не можна прищепити бажання»

Головний тренер одеського «Лидерса» Зураб Кікачеішвілі залишився задоволений виступом своїх підопічних у Львові.

«Мені як тренеру, безумовно, хочеться завжди перемагати. Тим не менш, тур у Львові приніс велику кількість позитивних емоцій. У першу чергу, зазначу командний дух хлопців. Я не стану виділяти когось персонально, тому що всі молодці. Кожен, хто виходив на поле в регбійці «Лідерсу», викладався повністю. Гравці виконали мої вимоги, зокрема по малюнку гри. Але найголовніше - у всіх було присутнє бажання. Якби ми зіграли без помилок, то могли б перемогти. Приміром, у першій грі з «Олімпом» програли тільки через те, що не забили реалізації. Однак не варто забувати, що велику частину гравців збірної України становлять саме харків'яни, тому такого вони не прощають. Втім, ми гідно зіграли, і я пишаюся командою. Хлопці зрозуміли, чого я від них вимагаю, а це дуже важливо. На жаль, у фіналі ми допустили дуже багато помилок і провалювалися в обороні, тому програли, але це можна виправити. Гравця можна навчити грати, але йому ніколи не можна прищепити бажання. І показовим у цьому плані був півфінал з «Оболонь-Університетом». Навіть граючи вп'ятьох за рахунку 22:5 на нашу користь, хлопці боролися і зуміли покласти спробу. Це говорить про те, що незважаючи на результат регбісти не опустили рук і виклалися до кінця ».

Нагадаємо, що на минулому турі в Харкові «Лідерс» сенсаційно посів четверте місце.

«Гравці і я постаралися забути невдачу в Харкові і занести той виступ у чорний список. Можливо, нам і потрібен був такий урок, щоб зіграти у Львові абсолютно по-іншому. Головний тренер збірної України Олег Залізний зазначив, що ми виступили набагато краще. Навіть деякі львівські вболівальники прийшли на вокзал, щоб подякувати нас за виступ. Незнайомі нам люди вболівали за нас і сказали, що їм сподобалася наша гра. Це ще один показник того, як виступила команда ».

Нагадаємо, що «Лидерс» посів друге місце на львівському етапі, програвши у фіналі «Олімпу» (24:0).

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського