Новина детально
14 вересня 2022 р.

СЕРГІЙ НІКІТІН: «ЗАХИЩАТИ КОЛЬОРИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ – ВЕЛИКА ЧЕСТЬ ДЛЯ МЕНЕ»

Регбіст одеського «КРЕДО» Сергій Нікітін розповів Rugby.od.ua про навчально-тренувальні збори національної збірної України з регбі-15, які з 11 вересня проходять у Львові.

– Сергію, як настрій? Які враження від навчально-тренувальних зборів у Львові?
– Настрій хороший, бойовий! Враження, як завжди, позитивні, дуже приємно всіх бачити після такої величезної паузи. На жаль, через російсько-українську війну далеко не всі змогли приїхати на збори, але у команді зараз багато нових гравців, яких я раніше не бачив у національній команді, для них це – шанс проявити себе.

– Дуже втомлюєтесь на тренуваннях? Чи тренерський штаб не сильно навантажує?
– За кілька днів втома ще не дуже накопичилась, але тут треба сказати про високий рівень кваліфікації тренерського складу. Наставники бачать, хто у яких фізичних кондиціях знаходиться і вибудовують тренувальний процес так, аби це було ефективно та безпечно для регбістів. Самі розумієте, багато хто не те, що не грав у регбі з минулого листопада, а й не тренувався повноцінно з кінця лютого.

– Наскільки це приємно – бути серед тих, кого запросили до лав національної збірної України? Що особисто для тебе означає можливість захищати кольори головної команди країни?
– Кожен виклик на навчально-тренувальні збори чи на матчі збірної України – це велика честь для будь-якого регбіста, я – не виключення. Для мене будь-яка гра – це невеличке свято, а гра за збірну Україну – це величезне свято! (посміхається) Тепер, через війну, до України прикута увага усього світу, це додає нових «фарб» для тих, хто захищає кольори збірної. Вважаю, що ми повинні на усіх фронтах показувати себе сильними та незламними.

– Що скажеш про атмосферу у збірній зараз? Команда мало не рік не збиралася…
– Атмосфера у збірній України завжди відмінна. Відчувається, що усі дуже скучили за тренуваннями та іграми. Головний тренер викликав багато нових гравців, тому відчувається конкуренція, але це лише підсилює азарт та бажання тренуватися. До першої гри ще є місяць, сподіваюся, ми встигнемо привести себе у відповідну форму та продемонструвати хорошу гру у найближчих поєдинках.

– Не можу не запитати про інших одеситів, зокрема, про молодь, яку викликав Валерій Кочанов. Як юні «кредівці» себе проявляють у збірній?
– Хлопці стараються, на тренуваннях часто помічаю, як деякі з них в ігрових моментах не губляться, поводять себе дуже пристойно. По собі знаю, що на перших зборах національної команди присутнє відчутне хвилювання, дуже хочеться проявити себе, не вдарити обличчям у багнюку, а це призводить до того, що починаєш нервувати, багато помилятися. Але це – природно. Окрім того, приємно чути від гравців з інших команд заслужені позитивні відгуки про нашу одеську молодь. Упевнений, що у хлопців все має вийти! Бажаю їм саме цього. Ну і бажаю нам добре підготуватися до ігор та пристойно захистити честь держави у матчах чемпіонату Європи.

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції