Новина детально
22 липня 2023 р.

Денис ПРІМУШЕНЕЦЬКИЙ: «Перемога у дивізіоні «Trophy» – це велика робота гравців та тренерів»

Регбіст одеського «МЕТР+КРЕДО» та національної збірної України з регбі-7 Денис Прімушенецький після повернення з Будапешту, де відбулися фінальні матчі чемпіонату Європи у дивізіоні «Trophy», дав ексклюзивне інтерв’ю пресслужбі Федерації регбі Одеської області, у якому розповів про свій дебют та емоції від турніру.

– Денисе, вітаю тебе з «золотом» чемпіонату Європи з регбі-7 у дивізіоні «Trophy»! Які загальні враження викликав у тебе турнір, який блискуче виграла національна збірна України?
– Дякую за привітання! Враження лише позитивні, самі розумієте! Для мене це був перший досвід гри у регбі-7 за національну збірну. Отже, це подвоює кількість позитивних емоцій, словами їх не передати!

– Давай поговоримо про матчі, у яких тобі вдалося взяти участь.
– Одразу скажу, що усі матчі були чудові! Дебютував я у першій грі проти збірної Болгарії. Я вийшов з лави запасних, відчуття були неймовірні – для мене завжди велика честь грати за збірну України. Так, загалом я зіграв на цьому чемпіонаті Європи небагато, але я зовсім не засмучений. По-перше, не мені вирішувати, скільки часу саме я маю проводити на полі. По-друге, як я вже сказав, це був мій перший досвід гри у «сімку» у складі збірної України, де вистачає сильних гравців, у тому числі – на моїй позиції. Від себе додам, що я був готовий грати більше і буду готовий грати більше у наступних турнірах, якщо отримаю запрошення від тренерського штабу.

– Можеш порівняти матчі першого туру у Загребі і другого – у Будапешті? Щось кардинально змінилося? Як загалом оціниш організацію змагань?
– Порівняти перший та другий тури у повній мірі не можу, оскільки не брав участі у першому, не вийшло поїхати до Загребу. Але хлопці казали, що організація у Хорватії була значно кращою, ніж у Будапешті. Але це не головне. Найголовніше те, що ми дуже добре зіграли та виграли турнір за підсумками двох турів.

– Кому присвячуєш перемогу у дивізіоні?
– Перемога у дивізіоні – це велика робота як гравців, так і тренерів. А кому ми присвячуємо цю перемогу – звичайно, нашим хоробрим воїнам, які боронять Україну від ворога. Дякуємо їм за можливість тренуватися та грати, ну і дякувати Богові за те, що він надав нам сили для досягнення своєї мети цього літа.

– Слідкував за елітним дивізіоном – «Championship»? Наступного року доведеться змагатися із найкращими регбістами Європи!
– Так, я із задоволенням слідкував за розвитком подій у дивізіоні «Championship». Насправді там дуже багато крутих команд. Упевнений, що нам буде дуже цікаво та корисно спробувати себе в «еліті» чемпіонату Європи. Це – свого роду виклик – грати з командами такого рівня, такого класу. А що з цього вийде – дізнаємося за рік!

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції