Новина детально
01 серпня 2023 р.

Богдан КАЧУРОВСЬКИЙ: «Тріумф збірної України на чемпіонаті Європи запам’ятається на все життя»

Гравець одеського «МЕТР+КРЕДО» та чоловічої національної збірної України Богдан Качуровський в ексклюзивному інтерв’ю пресслужбі Федерації регбі Одеської області розповів про тріумф команди у дивізіоні «Trophy» та свої емоції від турніру.

– Чемпіонат Європи з регбі-7 у другому за престижністю дивізіоні завершено, «золото» та путівка до «еліти» – у збірної України. Які враження у тебе залишив турнір, які емоції відчуваєш після яскравої перемоги?
– Відчуваю найкращі емоції, які взагалі можна відчути у спорті! Це просто неможливо передати словами! Для мене це перший такий тріумф зі збірною України, ця перемога запам’ятається на все життя. Заради таких моментів ми любимо регбі, спорт загалом, заради цього тренуємося та намагаємося прогресувати.

– Ти брав участь в одинадцяти матчах турніру з дванадцяти, через травму пропустив лише фінальний матч другого туру. Які з ігор запам’яталися тобі найбільше? Можливо, можеш відзначити найважчий та найлегший поєдинок…
– Найважчим для мене був саме останній поєдинок, у якому я не брав участі. Важко було спостерігати за грою команди з лави запасних, дуже хотілося вискочити на поле та допомогти хлопцям. Так, результат вже був неважливий, але все ж таки…

А щодо найлегшого, то, напевно, скажу, що зі збірною наших друзів із Польщі. Як кажуть у футболі, це була гра в одні ворота.

– На таких турнірах частенько трапляються якісь курйози. Щось таке було у Загребі чи Будапешті?
– Так, курйози траплялися. Наприклад, я вважаю курйозом те, що ми програли перший тайм першого матчу з Латвією, але після перерви значно додали, показали хорошу гру, характер і, врешті-решт, виграли той поєдинок. Загалом скажу, що у кожному протистоянні ми намагалися викладатися на сто відсотків, аби здобувати перемоги та тішити своєю грою наших уболівальників та любителів регбі.

– Можеш порівняти перший тур у Загребі та другий у Будапешті?
– Щодо гри, то, скажу, що всі провели аналіз, подивилися наші ігри, зробили висновки, тому грати навіть зі скромними суперниками було набагато важче, кожна команда хотіла відібрати у нас очки, усі билися до самісінького фінального свистка. Втім, це зробило сильнішими і нас. Щодо організації не можу сказати нічого поганого, все було добре! А головне те, що ми здобули цей почесний трофей, попри всі труднощі та ситуацію в Україні.

– До речі, відчували якусь особливу підтримку збоку суперників, уболівальників у Хорватії та Угорщини? Спілкувалися про війну в Україні?
– Усі команди та організатори з повагою ставилися одне до одного, ми дійсно відчували велику підтримку, що нас дуже мотивувало, допомагало нам. Користуючись нагодою, хочу подякувати усім, хто вболівав за нас на стадіонах чи на відстані, під час перегляду трансляцій, хто писав та підтримував мене та команду в цілому.

Щодо війни у нашій країні, то якихось прямих, конкретних розмов на цю тему ніхто з суперників чи організаторів зі мною не розпочинав, але, звичайно, багато хто цікавився, як у нас справи загалом, наскільки безпечно чи небезпечно у тих чи інших містах.

– Кому присвячуєш цю пам’ятну перемогу збірної України у дивізіоні «Trophy»?
– Гадаю, ця наша перемога – не для когось конкретного, а для усіх, хто підтримував нас, для кожного українця, для всієї нашої країни, для воїнів ЗСУ, які захищають нас від ворога, для усіх, хто був поруч із нами та пов’язаний із регбі в Україні!

– Чим займаєшся після повернення зі збірної України? Дав собі можливість відпочити?
– Справа в тому, що я отримав травму під час передостанньої гри, тому зараз відновлююся. Окрім того, відпочиваю емоційно та фізично. Гадаю, вже скоро повернуся до тренувального процесу та готуватимуся до наступних турнірів.

– Наступного року збірна України гратиме у дивізіоні найкращих – «Championship». Слідкував за матчами майбутніх суперників з ТОП-12?
– Так, звичайно, я дивився багато матчів елітного дивізіону чемпіонату Європи, вже дуже хочеться зіграти проти найкращих команд континенту, отримати цей дорогоцінний досвід, спробувати проявити себе на такому рівні. Гадаю, треба дуже серйозно підготуватися до сезону 2024 року, підійти до нього максимально відповідально. Впевнений, усім буде дуже цікаво подивитися на нас у «Championship».

– За кого ти вболіваєш у Європі, у світі? Кого вважаєш фаворитом майбутнього чемпіонату світу?
– У Європі подобаються команди Грузії, Франції, Ірландії, я слідкую за ними, ігри цих збірних приємно дивитися. Можу відзначити також міцні Іспанію, Португалію, Німеччину… Дуже приємно, що серед найкращих у 2024-му буде й збірна України. Так, буде дуже важко, але це найвищий рівень, а це дуже приємно.

Щодо світового регбі… Одразу чомусь хочеться відзначити збірну Фіджі. Так, вона не у «топі», але мені імпонує їхня манера гри, вражають ці офлоади, підтримка, усілякі нестандартні прийоми, дуже цікаво спостерігати за матчами острів’ян. Ще дуже подобається збірна Аргентини. А щодо фавориту майбутнього чемпіонату світу, то, мабуть, скажу, що найкрутішою цілком може стати Нова Зеландія.

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського