Новина детально
29 липня 2023 р.

Анастасія КРИЖАНОВСЬКА: «Жіноча збірна України заслужено здобула «золото» чемпіонату Європи»

Одеська регбістка лісабонського «Спортингу» та національної збірної України з регбі-7 Анастасія Крижановська не особливо полюбляє спілкуватися з представниками ЗМІ через свою скромність, але вона все ж дала ексклюзивне інтерв’ю пресслужбі Федерації регбі Одеської області, адже привід для цього найприємніший – здобуття нашою збірною «золота» чемпіонату Європи у дивізіоні «Trophy».

– Перш за все, вітаю зі здобуттям «золота» дивізіону «Trophy» та чудовою грою на чемпіонаті Європи з регбі-7! Які враження залишив турнір, які емоції відчуваєш після його завершення?
– Дякую! Емоції неймовірні! Я дуже рада нашій перемозі як у турнірі загалом, так і у кожному турі окремо. Ми викладалися на максимум, тому, вважаю, заслужили «золото» чемпіонату Європи у цьому дивізіоні.

– Ти взяла участь в усіх дванадцяти матчах турніру, була дуже активною, результативною. Збірна України перемогла в усіх іграх, але далеко не в усіх перемога давалася легко. З ким було найважче грати, як на тебе?
– Як на мене, найважчі матчі були зі збірною Туреччини. Коли вперше грали з турчанками у групі – були приємно здивовані, адже ми всі пам’ятали цю команду як не дуже сильного суперника, якого ми легко перегравали кожного разу. Цього ж року дівчата з Туреччини стали значно сильнішими. Зрозуміло, після першого поєдинку з ними ми зробили висновки і у подальшому ще двічі перемогли турчанок у фіналах, де боротьба виходить на іншій рівень. Ми зробили все від себе залежне, аби здобути головний трофей.

– Якщо порівняти перший тур у Загребі та другий – у Будапешті, що можеш сказати?
– Скажу, що прийом у Загребі мені сподобався значно більше, але стадіон був кращий у Будапешті.

– Що скажеш про підтримку у Загребі та Будапешті? Маю на увазі організаторів, суперниць, уболівальників та вболівальниць… Спілкувалися про війну в Україні?
– Було дуже приємно, що за нас уболівали в обох турах. Також нас активно підтримували деякі команди. Трохи спілкувалися із дівчатами з інших збірних про війну, але ми намагалися не знаходитися на стадіоні тривалий час між іграми, паузи були по три-чотири години. У Загребі після кожної гри ми їздили до готелю, у Будапешті у перший день просто спускалися у під трибунне приміщення, аби трохи відпочити, а у другий також поверталися до готелю.

– Я розумію, що відповідь у всіх однакова, але не можу не запитати: кому присвячуєш перемогу у дивізіоні?
– Авжеж, перемогу ми присвячуємо захисникам України, мужнім воїнам ЗСУ, які боронять країну від ворога, а також усім любителям регбі в Україні.

– Чим займаєшся після завершення чемпіонату Європи?
– Я повернулася до Португалії, трохи відпочила та вже почала тренуватися і готуватися до нового сезону зі «Спортингом».

– Тобі вдавалося слідкувати за дивізіоном «Championship», у якому наша збірна гратиме наступного року?
– У першому турі дивилася багато матчів, отже, в цілому, розумію рівень турніру. Другий був паралельно з нашим, тому спостерігала лише за матчами збірної Португалії.

– За кого вболіваєш у Європі? Кого вважаєш фаворитом майбутнього чемпіонату світу?
– У Європі, звичайно, вболіваю за збірну України! (посміхається) Ми – в елітному дивізіоні чемпіонату Європи, отже, усі думки лише про нашу команду. А щодо чемпіонату світу, то, скажу, що мені найбільше імпонує збірна Нової Зеландії.

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського