Новина детально
18 грудня 2017 р.

Понад 20 українських арбітрів взяли участь в суддівському семінарі в Києві

16-17 грудня на столичному стадіоні «Спартак» під керівництвом голови АУРІС Дмитра Самойленка та голови суддівського комітету ФРУ Бориса Корольова пройшов навчальний семінар, в якому взяли участь понад 20 арбітрів з усіх регіонів України.

У програму семінару входили такі важливі питання як роль арбітра, комунікації між суддями, гравцями і тренерами. Детально обговорювалися психологічні аспекти управління грою. Заняття проходили у формі діалогів і дискусій, в яких активну участь брали провідні гравці національної збірної Микола Кірсанов і Сергій Гарькавий. Своїм великим регбійним досвідом поділилися тренери Олександр Мігунов і Дмитро Кірсанов.

У другий день семінару проводилися практичні заняття на ігровому полі, де всі судді демонстрували свою майстерність в тренувальних матчах. Кожен крок арбітра, кожне прийняте ним рішення фіксувалося на відео, після чого спільно з арбітром міжнародної категорії Сергієм Поплавським був проведений розбір помилок. Також, з метою поліпшення роботи та усунення спірних трактувань в грі, було внесено пропозицію про проведення спільних семінарів і ділових зустрічей арбітрів і тренерів.

На завершення семінару почесними грамотами від Президента ФРУ були нагороджені Чеботар Олена, Яковішена Марія і Тарасюк Тетяна, які не тільки добилися високих спортивних результатів, а й брали активну участь в суддівстві всеукраїнських змагань.

Також грамоти ФРУ були вручені Борису Бовсуновському (Одеса) і Подситкову Ігорю (Харків), які безпосередньо брали участь в організації і проведенні міжнародних матчів і Чемпіонатів України.

Відзначено плідна професійна робота арбітрів Урайчика Ігоря (Київ) і Жулавського Богдана (Одеса) за суддівство матчів Чемпіонату України з регбі-7.

Звання «Кращий регбійний арбітр України 2017 року» було присуджено Валерію Максюку, Андрію Свертоці і Сергію Поплавському. Ці арбітри відсудили найбільшу кількість ігор сезону і практично всі фінали Чемпіонату і Кубка України. Їм були вручені Грамоти ФРУ, призи та подарунки.

Семінар пройшов плідно і організовано. Були намічені подальші шляхи щодо вдосконалення діяльності арбітрів і підвищення якості суддівства змагань.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського