Новина детально
08 жовтня 2023 р.

«КРЕДО» здобуває вольову перемогу над «Соколом» чотиригодинному протистоянні в Одесі

Велике регбі повернулося до Одеси. Зранку 07 жовтня на стадіоні «Академія Спорту» фінішувала жіноча Суперліга з регбі-7, а о 14:00 на поле вийшли чоловічі команди Суперліги з регбі-15: місцевий «КРЕДО-1963» та львівський «Сокіл», склад якого цього сезону підсилений вісьмома регбістами з Харкова (багато «збірників»), Івано-Франківська та Рівного. Одесити у 2023 році зробили акцент на власних вихованців та ветеранів, а також «орендували» Вадима Сівака та Мирослава Шуляка з Хмельницького.

Аби поборотися за золоті нагороди, львів’янам достатньо було не програти цей матч, адже вони мали бонус захисту за поєдинок першого туру зі збірною Києва. «Кредівцям» конче необхідно було перемагати, бо киянам вони поступилися з розгромним рахунком «7:34», отже, бонусне очко команда не здобула.

Як і передбачалося, весь поєдинок між командами з Одеси та Львову був на 100 відсотків напруженим, бойовим, непередбачуваним, обидві команди вели у рахунку у першому таймі, кілька разів на табло на деякий час фіксувалася нічия, а доля протистояння вирішилася на останніх хвилинах другого тайму.

Обов’язково слід зазначити, що через дві тривалі повітряні тривоги (їх було оголошено через ракетні обстріли сусідньої Миколаївщини) командам доводилося переривати поєдинок та залишати поле, отже, гра розтягнулася аж на чотири (!) години. Важко сказати, чи допомогло це командам (наприклад, гравці отримали додаткову можливість відпочити), чи завадило (тривалі паузи негативно позначаються не лише на м’язах, а й на психології), але обидва колективи билися за кожен м’яч до останніх секунд. Певно, обидві вичавили із себе усе можливе і неможливе.

«КРЕДО», як і у попередній грі у Києві, відкрив рахунок у першому таймі (спробою відзначився Руслан Радчук, реалізацією – Микола Делієргієв), але ще до перерви Вадим Полюхович та Євген Давидов організували по одному «заносу», а Олег Косарев записав до свого активу реалізацію – 7:12.

Після перерви «червоним» вдалося відігратися, коли спробу вдалося «занести» Микиті Самсонову, але все той же Євген Давидов знову вивів уперед гостей – 12:17.

До останніх секунд «КРЕДО» тиснув на свого суперника, часто вигравав свої «сутички», за що наприкінці другого тайму був винагороджений спробою Сергія Нікітіна – 17:17.

Арбітр матчу Валерій Максюк вже подивлявся на свій секундомір, коли Микола Делієргіев підійшов до м’яча на «22 метрах» для виконання реалізації з правого флангу. У той момент над стадіоном лунала така тиша, що важко передати словами, геть усі затамували подих, адже ця реалізація могла вирішити не лише долю цього матчу, а й долю щонайменше срібних медалей Суперліги! Тим більше, перед цим Микола невдало пробив два штрафні та реалізацію, отже, точно хвилювався за долю епізоду. Але, на щастя, досвід капітана «КРЕДО» допоміг йому впоратися із задачею на всі сто відсотків – він чітко відправив м’яч над поперечиною та приніс господарям вольову перемогу – 19:17.

Таким чином, у поєдинку за «золото» зустрінуться одеський «КРЕДО» та збірна Києва. Гра має пройти в Одесі наступної суботи.

Відеоогляд матчу:

https://www.youtube.com/watch?v=-ES65ACPOzA

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського