Новина детально
11 березня 2021 р.

Президент МОК висловив впевненість в проведенні Олімпійських ігор Токіо-2020

У своїй вступній промові на 137-й сесії Міжнародного Олімпійського Комітету, участь в якій взяли члени МОК – президент НОК України Сергій Бубка і віцепрезидент НОК Валерій Борзов, очільник Міжнародного Олімпійського Комітету Томас Бах наголосив на рішучості МОК, олімпійського руху та їх японських партнерів провести для всіх учасників безпечні та надійні Олімпійські ігри Токіо-2020.

За словами президента Баха, для оптимізму існує багато причин. Зокрема, він відзначив відмінну роботу міжнародних федерацій, які з вересня 2020 року організували понад 270 великих спортивних заходів, чемпіонатів світу або кубків світу, учасниками яких стали понад 30 000 спортсменів. Всі вони дотримувались суворих протоколів з охорони здоров’я та безпеки.

 «Жодне з цих змагань не перетворилося в розповсюджувача вірусу. Таким чином, у нас є чіткий і очевидний доказ того, що дуже великі міжнародні спортивні змагання з великою кількістю міжнародних учасників можуть бути організовані зі збереженням здоров'я кожного», - заявив очільник МОК.

Крім того, актуальність Олімпійських ігор була підтверджена також заявами про підтримку з боку Організації Об'єднаних Націй, лідерів G20 і зовсім недавно лідерів G7, які підтримали проведення Олімпійських ігор Токіо-2020 цього літа як символу глобальної єдності в подоланні COVID-19.

«Натхнений цією підтримкою, МОК разом з нашими японськими партнерами та друзями працює на повну потужність, щоб зробити перенесені Олімпійські ігри Токіо-2020 безпечним проявом миру, солідарності та стійкості людства в подоланні пандемії», - зауважив Томас Бах.

Президент МОК відзначив,  що Токіо залишається найбільш підготовленим олімпійським містом, і що наразі немає ніяких сумнівів в тому, що церемонія відкриття відбудеться 23 липня 2021 року.

Зважаючи на винятковий характер олімпійського року - підготовку до двох Олімпійських ігор одночасно – Томас Бах підкреслив відмінний стан підготовки до зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні: «Всі об'єкти завершені. Фактично, тестові заходи для гірського кластера відбулися лише кілька днів тому. Попри безліч проблем, пов'язаних з пандемією коронавірусу, ми вже зараз можемо з великою впевненістю сказати, що Організаційний комітет готовий: готовий вітати кращих спортсменів світу, які займаються зимовими видами спорту, на цьому глобальному святі спорту».

Президент МОК завершив свій виступ, наголосивши, що світ продовжує розвиватися все більш швидкими темпами, що створює нові виклики, які перетворюються в можливості: «Наш засновник П'єр де Кубертен одного разу сказав: «Людство повинно знайти всі сили в спадщині минулого, щоб побудувати своє майбутнє. Олімпізм - одна з цих сильних сторін». Сьогодні наша місія змушує нас об'єднуватися, залишатися єдиними, нести наші цінності у цей світ після коронавірусу і сприяти формуванню цього нового світу».

noc-ukr.org

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського