Новина детально
06 січня 2024 р.

ОЛЕГ ЕТНАРОВИЧ: «ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКЕ РЕГБІ – ЦЕ ФУНДАМЕНТ ДЛЯ НАС»

Президент Федерації регбі Одеської області Олег Етнарович в інтерв’ю Rugby.od.ua розповів про пріоритетний напрям одеського регбі у 2023 році:

– Дитячо-юнацький напрям – це фундамент будь-якого виду спорту. Регбі – не виняток. Саме цей напрям ми поставили у пріоритет ще у далекому 2009 році. З того часу у нас сформувалася потужна команда тренерів, яка кожного року приводить своїх вихованців та вихованок до стабільно високих результатів, у тому числі одесити та одеситки успішно захищають честь збірних України. Представники усіх трьох одеських шкіл – «Анатра», «Лідерс» та ОДЮСШ регулярно виграють чемпіонати України чи стають призерами у різних вікових категоріях. Отже, я вважаю, що одним із головних досягнень Федерації регбі Одеської області у 2023 році було те, що нам вдалося зберегти наш тренерський колектив. Наразі у нас працюють одинадцять тренерів в Одесі – це Роман Кулаківський, Анатолій Шушпанов, Руслан Радчук, Денис Прімушенецький з ОДЮСШ, Тетяна Кулакова, Володимир Калінський, Леонід Кирилов та Каріна Храмова з «Анатри», а також Михайло Чишко, Крістіна Катілова та Марина Кишмар з «Лідерс». До того ж, Марина Кишмар активно працює з регбістами та регбістками у сусідній Новій Долині, а у Нерубайському успішно розвиває регбі Олександр Цисс. Тобто географія регбі в Одеській області, попри всі труднощі, за останній час навіть розширилася. Ми бачимо велику зацікавленість у регбі як у самих дітей, так і у їхніх батьків.

Нам дуже приємно, що команди з Одещини у 2023 році здобули багато медалей на всеукраїнській арені, це завжди дуже приємно, я дуже пишаюся цим, але головне те, що ми вижили та залишилися однією великою регбійною командою, навіть попри те, що повномасштабна війна в Україні триває. Будемо продовжувати працювати на благо одеського регбі у 2024 році.

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»