Новина детально
18 травня 2024 р.

АРТЕМ ГЛИНКА: ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ СТАВ ЦІКАВІШИМ ТА КОНКУРЕНТНІШИМ

Чемпіонат України з регбі-7 серед жіночих команд Суперліги хоч і набрав обертів, однак після двох турів першості пішов на майже тримісячну перерву, яка пов’язана з матчами національної збірної. Враженнями від двох турів чемпіонату поділився головний тренер діючого чемпіона України «КІВС-Левиці» Артем Глинка.

- Артеме, у новому сезоні «КІВС-Левиці» зіграли два тури у Суперлізі, після яких лідирують у чемпіонаті. Наскільки Ви ними задоволені?

- Загалом я задоволений виступом дівчат. У другому турі ми зазнали поразки від команди Одеси з рахунком 5:10. Вважаю, ця поразка нас буде стимулювати до подальшої роботи. Звісно, на другому турі чемпіонату хотілося б перемогти в усіх поєдинках, однак ця поразка – це урок. Вона говорить про те, що розслаблятися у національному чемпіонаті нам не можна. Можливо, з нашого боку була недооцінка суперника. Розбір гри ми зробили. В жодної з команд не було суттєвої переваги. Це суто психологічні моменти. Можливо, ми тактично зіграли неправильно. Впевнений, що ця поразка на нас вплине позитивно перед наступними турами. При підготовці до них на навчально-тренувальних зборах в команди уже буде інший настрій.

- У першому турі КІВС-«Левиці» з рахунком 17:15 перемогли збірну Одеси. Це був зовсім інший поєдинок?

- Це також був доволі щільний поєдинок, у якому невелика перевага була на нашій стороні. У другому турі невелика перевага уже була в одеситок. Не можна з рахунків у чемпіонаті скидати харківський «Металіст-1925». Ця команда має амбіції та непоганих гравців для вирішення турнірних завдань. Вважаю, що наша поразка у першому турі буде лише додатковим стимулом для роботи над помилками. Після неї ми не будемо думати, що ми є найсильнішою командою чемпіонату.

- Станом на сьогодні «КІВС-Левиці» та збірна Одеси приблизно рівні за класом команди?

- Вважаю, за класом рівні три команди – зі Львова, Одеси та Харкова. Можливо, десь є різниця у «фізиці», тактиці та налаштуванні. Якщо минулого року явну переваги мали наші дівчата, то зараз в цих складах, в яких виступають команди, усі три команди доволі високого рівня. Вони можуть між собою конкурувати. І це приносить свої плоди для селекції в національну збірну України.

- Чи легкою була перемога команди «КІВС-Левиці» у минулому чемпіонаті України?

- Перший тур у нас був важчий за всі решта, а потім дівчата набрали хорошої ходи і не зазнали жодної поразки в чемпіонаті.

- Цього року з Ваших слів зрозуміло, що чемпіонат буде набагато цікавіший…

- Він уже став набагато цікавішим. Це сталося завдяки тому, що команда Одеси зробила висновки з минулого сезону і гідно підготувалася до цього сезону. Окрім того, звісно додало інтриги повернення у чемпіонат Суперліги команди «Металіст-1925» з Харкова. Ця команда, вважаю, на дуже непоганому рівні. Усі ці фактори зіграли роль у тому, що чемпіонат став набагато цікавіший. Команда Харкова, вважаю, суттєво додало конкуренції в чемпіонаті. На першому турі збірна Одеси поступилася команді Харкова з рахунком 0:12 і посіла третє місце в турі. Результати говорять самі за себе. На турі у Львові уже Одеса перемогла усіх своїх суперників. Команда Харкова ще себе проявить у цьому сезоні. Тут потрібно говорити про те, що ця команда кілька років не грала у Суперлізі. Якщо у чемпіонаті будуть появлятися нові команди, він буде рости. Наші дівчата також будуть рости, якщо чемпіонат буде сильний.

- Як змінився склад «КІВС-Левиць» у порівнянні з минулим чемпіонським роком?

- У порівнянні з минулим роком у нас відсутні троє основних гравців – Оксана Пасічко, яка зараз перебуває в лавах ЗСУ, Тетяна Мороз та Катерина Ткаченко, які зараз лікуються. Сподіваюся, що на Кубку України та на двох заключних турах чемпіонату вони зможуть приєднатися до команди. Оксана Пасічко зараз перебуває на фронті, однак хоче взяти відпустку, для того, щоб допомогти команді у чемпіонаті. Також цього року багато молоді у нашої команди. Ці дівчата лише дебютують у чемпіонаті української Суперліги. Багато з них себе зарекомендувати непогано. Є навіть думка, щоб на Кубок України з регбі-7 виставляти дві команди – «КІВС-Левиці» та «КІВС-Левиці-2». Можливо, на наступний чемпіонат виставимо уже дві команди.

- З Ваших слів зрозуміло, що Ви задоволені прогресом молодих гравчинь…

- Так. В більшій мірі вони вмотивовані та хочуть грати та розвиватися у нашому виді спорту.

- Як часто зараз тренується команда «КІВС-Левиці» та над чим найбільше працюєте на тренуваннях?

- Ми тренуємось щодня. У нас розписані мікро та макроцикли тренувань. На передсезонних зборах здебільшого працюємо над загальною фізичної підготовкою. Уже ближче до сезону переходимо більше на тактично-технічну підготовку. Зараз команди завершили перше коло змагань і дівчата матимуть час відпочити.

- Чемпіонат України відбудеться в чотири тури. Чи до вподоби Вам така система для визначення чемпіона України?

- Думаю, що так. Зараз перерва у чемпіонаті (наступний третій тур відбудеться в Івано-Франківську 10-11 серпня) пов’язаний з матчами збірних України – U-18 та національної. Якби було б більше команд у національному чемпіонаті, думаю, можна сам чемпіонат робити більш насиченим. В умовах війни такий формат, мабуть, є оптимальним.

- Скільки дівчат з команди «КІВС-Левиці» запрошено до збірних України?

- До збірної України U-18 запрошено четверо дівчат: Юлія Рудницька, Ангеліна Попадинець, Софія Льода та Юстина Мороз. А до національної збірної України запрошення отримали Мар’яна Мних, Єлизавета Гільтайчук, Наталя Козачук, та Тетяна Мороз. Зараз ці команди матимуть навчально-тренувальні збори. Нагадаю, що цього року наші дівчата (національна збірна) перейшли у дивізіон «Championship», оскільки виграли дивізіон «Trophy».

- Наталя Козачук уже більше року виступає за японський клуб «Azalea Seven». Чи слідкуєте за її кар’єрою в Японії?

- Ми постійно на контакті. Вона приїде до збірної України, однак за «КІВС-Левиці» їй навряд чи вдасться зіграти цього року. В Японії Наталя більше грає в регбі-15. Звісно, я цікавлюся її успіхами, а от так, щоб я переглядав кожен матч її команди, то на це бракує часу.

- Чи є цього року для команди «КІВС-Левиці» пріоритетні турніри на внутрішній арені?

- У нас максимальні завдання і в чемпіонаті і в кубку. Хочемо повторити наші досягнення минулого року. Кубок України заплановано провести у Львові 24 серпня.

kamp-sport.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
ВЕТЕРАНИ УКРАЇНСЬКОГО РЕГБІ ЗІГРАЛИ МАТЧ ПАМ’ЯТІ ЛЕОНІДА ШЕЛЕСТОВИЧА В ОДЕСІ