Новина детально
01 лютого 2024 р.

НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського

15 січня 2024 року опівдні у вестибюлі Головного корпусу Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського почали з’являтися кремезні, красиві, статні чоловіки поважного віку. Веселі посмішки, радість в очах, дружні обійми супроводжували їх зустріч. Вони відразу звернули на себе увагу студентів, викладачів та співробітників найкращого ВУЗу України.

Як з’ясувалося, це до своєї альма-матер прийшли випускники КПІ – гравці уславленої регбійної команди «ПОЛІТЕХНІК». За доброю традицією, ветеранів регбі запросили до історичної аудиторії, яка названа на честь видатного конструктора ракетно-космічних систем, студента КПІ Сергія Павловича КОРОЛЬОВА.

Привітати регбістів та вручити нагороди, до Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського завітали член виконкому НОК України, президент Федерації регбі України Євген Володимирович БАЖЕНКОВ та заступник виконавчого директора НОК України Наталія Петрівна КОВАЛЕНКО.

За видатні заслуги перед українським регбі та з нагоди 60-річчя від дня створення першої регбійної команди в нашій державі Почесною Грамотою Вченої ради Університету були нагороджені: Олексій БУКАЄВ (1940 р.н.), Євген ІГНАТОВ (1941 р.н.), Анатолій МАКЕЄВ (1941 р.н.), Віталій ПЕЛЕХ (1941 р.н.), Валерій ФЕДОРОВ (1942 р.н.) та Валентин ХОНІН (1943 р.н.).  Їх також нагородили іменними ексклюзивними призами та медалями.

Грамотами Вченої ради Університету були відзначені випускники КПІ – регбісти різних поколінь: Павло БРАЖКО, Олександр ЄВСТРАТЕНКО, Сергій ДЕБЕЛИЙ, Євген ЗБОРОВСЬКИЙ, Олександр ЗОЛОТАРЬОВ, Микола ІВАНОВ, Віктор КУХАРЧУК, Сергій ЛАПКОВСЬКИЙ, Гліб ЛЬВОВ, Віктор МАЙБОРОДА, Володимир ПІНЧУК, Андрій СІРОПОЛКА, Василь СЛІПИЙ та Олег ШУПЛИК.

За визначні спортивні досягнення, багаторічну пропаганду регбі та з нагоди 125-річчя від дня заснування Київського політехнічного інституту Почесні Грамоти Вченої ради були вручені: Олександру ПРИМАЧЕНКО, Ігорю ГАВРИЛЮКУ, Володимиру УКРАЇНСЬКОМУ, Олександру КРИВШІ та Олександру СВЕРТОЦІ. Ці регбісти отримали звання «Спортивна гордість КПІ ім. Ігоря Сікорського» і їм були вручені іменні регбійні призи. На жаль, з поважних причин не зміг бути присутнім на церемонії нагородження Андрій КОВАЛЕНКО (Іспанія), якого теж відзначено Почесною Грамотою та званням «Спортивна гордість КПІ ім. Ігоря Сікорського».

Наталія КОВАЛЕНКО від імені Президента НОК України, олімпійського чемпіона В.М.ГУТЦАЙТА нагородила Грамотами НОК України Євгена ІГНАТОВА та Леоніда ДЕЙНЕКО і Подяками НОК України – Андрія ДУДКО, Федора ЗЕРНЕЦЬКОГО, Олексія ХОРЛІКОВА та історика нашого регбі Володимира КАЗИМІРОВА.

Подяками Міністра молоді та спорту України були відзначені регбісти-політехніки Сергій ІГНАТЕНКО та Василь СЛІПИЙ.

Також урочисто і  тепло привітали з 80-річними Ювілеями засновників регбі в КПІ та Україні Валентина ХОНІНА та Валерія ФЕДОРОВА. Разом з численними відзнаками їм вручили годинники із зображенням Головного корпусу КПІ.

За багаторічну активну участь у регбійному житті КПІ спеціальні призи «ЗА ВІДДАНІСТЬ КЛУБУ-РЕГБІ «ПОЛІТЕХНІК» отримали Андрій СІРОПОЛКА, Василь СЛІПИЙ, Віктор КУХАРЧУК, Олексій ХОРЛІКОВ та один з найкращих гравців команди Гліб ЛЬВОВ. Всім учасникам зустрічі були вручені нові вимпели клубу-регбі «ПОЛІТЕХНІК» та відновлені перші регбійні вимпели в Україні, які ще  в 1966 році власноруч виготовили прославлені  гравці КПІ Олександр ЧИГИР та Георгій ЦИГАНКОВ.

В урочистій атмосфері від регбістів-політехніків президент Федерації регбі України Євген БАЖЕНКОВ отримав приз та пам’ятну регбійну медаль.

А Олександр СВЕРТОКА, від себе особисто, подарував Ювілярам минулого року монети номіналом «2 EURO», які були виготовлені обмеженим накладом на честь Кубку Світу з регбі  2023 року.

За допомогу в проведенні цього регбійного свята щира вдячність ректору КПІ ім. Ігоря Сікорського, академіку НАН України Михайлу ЗГУРОВСЬКОМУ, президенту ФРУ Євгену БАЖЕНКОВУ та Національному Олімпійському комітету України.

Окрема подяка випускнику КПІ Олександру СВЕРТОЦІ, який підготував, організував та провів це урочисте зібрання ветеранів-політехніків.

Найкращі побажання в Новому 2024 році всім регбістам, тренерам та уболівальникам нашого улюбленого виду спорту - РЕГБІ!

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського