Новина детально
23 червня 2022 р.

Ще один крок до європейської інтеграції в галузі спорту

Верховна Рада прийняла дві важливі постанови, які усувають неузгодженості та фактично запускають два реформаторські закони щодо боротьби з допінгом. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт у Facebook.

Йдеться про закони «Про антидопінгову діяльність у спорті» та «Про внесення зміни до статті 52 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо діяльності Національної лабораторії антидопінгового контролю».

Обидва були прийняті ще 26 січня 2022, але потребували уточнень, які Мінмолодьспорту розробило спільно з експертами Всесвітнього антидопінгового агентства.

Що ці закони дають Україні

- Гармонізацію національного антидопінгового законодавства з міжнародними стандартами, зокрема зі Всесвітнім антидопінговим кодексом.

- Утворення правової бази для запуску Національної лабораторії антидопінгового контролю.

- Виконання євроінтеграційних зобов’язань у спорті. Зокрема, розбудову національної системи антидопінгового контролю, а також спроможних Національного антидопінгового центру та Національної лабораторії антидопінгового контролю.

Міністерство молоді та спорту України

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції