Новина детально
20 лютого 2024 р.

ЗНАЙОМТЕСЯ: КДЮСШ «АВАНГАРД»

Сьогодні поговоримо про ще одного нового представника Одещини – майбутніх дебютантів чемпіонатів України у кількох вікових категоріях – вихованців та вихованок КДЮСШ «Авангард».

Про новий проєкт на мапі Одещини в ексклюзивному інтерв’ю Rugby.od.ua розповіла наставниця команд КДЮСШ «Авангард», гравчиня збірної України з регбі-7 Марина Кишмар.

– Марино Валентинівно, розкажіть, будь ласка, нашим читачам про те, як з’явилося відділення регбі у КДЮСШ «Авангард»? Хто допоміг у розширенні регбійної географії у нашому регіоні?
– Чесно кажучи, я давно мріяла про те, аби тренувати у своєму селі Нова Долина, адже переконана у тому, що у нас дуже талановиті та спортивні діти. Раніше хотіла бути тренеркою із легкої атлетики, оскільки сама активно займалася цим видом спорту, маю звання майстрині спорту України. У жовтні 2022 року моя вчителька фізичної культури Оксана Василівна Вронська, яка, до речі, свого часу надихнула мене на заняття спортом, запросила провести майстер-клас із регбі, усім дуже сподобалося. Згодом у Новій Долині з’явився шкільний гурток із регбі. Так і розпочалася ця історія. Ну а тепер, як ви знаєте, ми офіційно представляємо КДЮСШ «Авангард».

– Де проходять тренування юних регбістів та регбісток, які представляють КДЮСШ «Авангард»?
– Наші вихованці та вихованки тренуються на шкільному стадіоні у Новій Долині, а також проводять заняття у тренажерному залі та залі боротьби у селі Прилиманське.

– Скільки усього дітей зараз, станом на 19 лютого 2024 року, займається регбі у КДЮСШ «Авангард»?
– У нашій команді наразі налічується більше тридцяти хлопців та дівчат різних вікових категорій. Дуже приємно, що нещодавно у нас з’явилася група найменших регбістів та регбісток – від чотирьох до шести рочків.

– Набір новачків триває постійно? Є якісь вимоги до діток? Нерідко траплялося так, що після публікації подібних інтерв’ю люди більше дізнаються про регбі, хтось, можливо, з Нової Долини чи сусідніх населених пунктів захоче віддати свою дитину займатися регбі…
– Так, набір хлопчиків та дівчаток триває постійно. Як відомо, в регбі знайдеться місце для кожного, тому ми з радістю чекаємо на всіх, хто готовий розвиватися та пізнавати неперевершений світ регбі.

– Наскільки я знаю, зараз ви тренуєте одна, але вихованців та вихованок стає все більше… Замислювалися над тим, аби долучити когось для допомоги з такою кількістю регбістів і регбісток?
– Ви знаєте, у нас така атмосфера у команді, що всі допомагають один одному: старші – молодшим, молодші – малюкам… Тому можу сказати, що наша команда – це наша фортеця, у якій кожен хоче бути корисним, робити внесок у загальний позитивний результат.

– Навесні стартує новий сезон українського регбі. Плануєте виставляти команди КДЮСШ «Авангард» для участі у чемпіонатах України чи обмежитесь участю у регулярних фестивалях регбі, які проводять Федерація регбі Одеської області та Одеська регбійна спілка на стадіоні «Академія Спорту»?
– Як ви знаєте, минулого року регбісти та регбістки з Нової Долини брали участь у чемпіонатах України та фестивалях у складі команд одеської школи «Лідерс», але у листопаді ми вже стали самостійною «бойовою одиницею», представлятимемо КДЮСШ «Авангард». Отже, цього року плануємо зіграти у чемпіонатах України у трьох вікових категоріях – «до 11-ти», «до 12-ти» та «до 13-ти років». Окрім того, частина наших вихованців і вихованок увійдуть до складу збірної Одеси U-14. Регбістів і регбісток цієї категорії небагато, тому одеські школи ОДЮСШ і «Лідерс» та наша КДЮСШ «Авангард» об’єднали зусилля та виставлятимуть спільну команду. Те саме стосується і більш старших гравців. Ми дуже хочемо грати у яскраве регбі та здобувати медалі чемпіонатів України!

– Це чудово, що навіть у такий важкий час, під час повномасштабної війни, в Новій Долині розвивається наш улюблений вид спорту. Скажіть, наскільки зацікавлені у регбі в самому селі та сусідніх населених пунктах?
– На це питання хочу відповісти словами подяки нашій Авангардівській селищній раді, яка турбується про розвиток спорту у нашій територіальній громаді, Голові селищної ради Сергію Григоровичу Хрустовському, директору КДЮСШ «Авангард» Сергію Володимировичу Поповичу, директорці ЗЗСО «Нововолинський ліцей» Наталі Троянівні Климюк та, звичайно, батькам наших підопічних! Вони – підтримка не лише для своїх дітей, а й особисто для мене. Я знаю, що завжди можу розраховувати на них. Також хочу відзначити, що діти завжди приходять на тренування хвилин на 20-30 раніше, старші регулярно беруть участь у тренуваннях молодших, допомагають, дають поради, виправляють помилки. Є такі діти, які приходять на два тренування, а також опановують ази суддівства. Мені дуже приємно, що діти допомагають мені розставляти інвентар, із цим дуже швидко справляються мої помічники! Скажу, що тепер я по-справжньому відчуваю значення відомої у регбійному світі істини – «Регбі – це родина!».

Але все це було б неможливо, якби не наші надзвичайні захисники. Ви – наші герої, наша надія та сила. Дякую вам за невтомну службу та захист. Слава Збройним Силам України!

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського