Новина детально
25 січня 2024 р.

Павло Рожков: «Все це робиться для того, щоб люди усвідомлювали, що регбі - це цікава гра для дівчат і, головне, доступна на різних рівнях»

Керівник проекту "Get into rugby" в Україні Павло Рожков поділився досвідом участі у конференції Union Development Super-weekend 2024, що пройшла в Малазі 20-21 січня.

"Пройшов супервікенд регбі в Малазі на Union Development Super-weekend.

Малі федерації Європи зібрались разом, щоб обговорити нові введення та поділитися досвідом розвитку регбі в своїх країнах.

Перше, що презентували представники World Rugby -  гра 1Т rugby!

"Тач Регбі" буде одним з нових направлень розвитку для залучення більшої кількості людей у регбі, шляхом доступності вікових та гендерних рамок.

У цій грі дівчата і хлопці грають разом, а також присутні елементи класичного регбі, такі як Рак, Аут, Скрам та гра ногою.

Деякі країни вже мають великий успіх у Тач Регбі й в майбутньому планують проводити ще більше залучення до цієї гри. 

Цим поділилися Greg Woods Participation Programmes Manager at World Rugby та Jason Lewis Director of Participation at World Rugby.

Наступний блок було присвячено участі дівчат у регбі.

Було заслухано досвід федерації Нідерландів та Англійської федерації регбі.

Tijmen Vader Development Manager at Rugby Nederlands поділився своїм шляхом залучення дівчат та жінок в регбі, використовуючи школи, секції, програму "Get into rugby" та медіателебачення.

Все це робиться для того, щоб люди усвідомлювали, що регбі - це цікава гра для дівчат і, головне, доступна на різних рівнях.

Clarissa Murphy Area Training Manager at England Rugby розповіли про свій шлях розвитку жіночого регбі.

Найголовнішою темою було обговорення великої події – чемпіонату світу з регбі, який відбудеться в Англії 2025 року.

Також з Clariss було обговорено онлайн-семінари для тренерів жіночих команд України, щоб поділитись досвідом та навичками розвитку цього напрямку.

Наступним спікером був Rama Chand Director of Rugby Development at Georgia Rugby Union. Він показав шлях після роботи з Get Into Rugby від початку знайомства з регбі до результату!

А результатом є збірна команда, гравці якої грають у світових лігах, починаючи з 18-ти річного віку.

А також класний досвід, коли з 600 дітей результат залучення до регбі 220 дітей І вони вже безпосередньо займаються з тренерами.

Ідея не масштабного регбі, а якісного продовження залучення нових дітей, які пройшли через програму Get Into Rugby, фестивалі чи шкільні уроки з регбі-5.

Brad Linklater - Coordinator of High Performance at the Federación Española de Rugby та Neil Graham, Head of Game Development at Scottish Rugby ділилися своїм шляхом тренерського навчання та менторства академії гравців 15-16-17 років.

Наприклад, Іспанська Федерація створила академію, де 30 талановитих гравців, які мають хороші антропометричні дані з 16-ти років готуються до збірної Ю18.

А Neil Graham, Head of Game Development at Scottish Rugby поділився, як протягом року вони навчають молодих тренерів та діляться досвідом, використовуючи різні методи наставництва, методи аналізу та самоаналізу.

Мали розмову з Нілом про можливість проведення семінару і для наших тренерів в Україні.

Він дуже позитивно відреагував на пропозицію, розповівши, що його брат є волонтером, який допомагає Україні в міжнародній організації.

Ну й одна з цікавих тем для нас, як федерації, була презентація федерації Туреччини.

Ця презентація була присвячена роботі з людьми після великих катаклізмів, використовуючи гру у регбі.

Після масштабного землетрусу федерація Туреччини почала впроваджувати регбі, як психологічну реабілітацію дітей, використовуючи Get into rugby та граючи з ними в безконтактне регбі.

Після цієї презентації також було обговорено можливості проведення таких заходів за підтримки World rugby в Україні.

На що дуже позитивно відреагували керівники Greg Woods Participation Programmes Manager at World Rugby та Jason Lewis Director of Participation at World Rugby."

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського