Новина детально
13 травня 2022 р.

Перший день перебування регбійної збірної України у Франції на ХІХ Всесвітній літній Гімназіаді

11 травня, пізно ввечері українська делегація, яка буде брати участь у ХІХ Всесвітній літній Гімназіаді у французькій Нормандії, прибула у столицю Париж.

У складі делегації з сімнадцяти видів спорту і збірна України з регбі-7.

У складі команди під керівництвом тренерки київської СДЮСШОР «Авіатор» Анастасії Скіценко шість вихованців Івано-Франківської ДЮСШ №2 Левандовський Олександр, Романов Віталій, Шеленко Владислав, Конопада Сергій, Доцяк Вадим і Гладкий Андрій (тренери - Михайло Ярема і Любомир Безнощук), представник Ірпінської ДЮСШ Євдоченко Дмитро (тренер - Сергій Брюзгін) та Ілля Мовчан з київського РК «Антарес» (тренер - Олександр Верещака).

12 травня наші регбісти у складі української делегації зранку на базі спортивного комплексу INSEP у Парижі мали зустріч з організаторами ХІХ Всесвітньої літньої Гімназіади, а після чого провели і перше тренування.

В другій половині дня регбісти провели екскурсію, познайомилися із деякими знаковими для всіх гостей місцями Парижу.

Сьогодні ж і стали відомими формат і календар змагань з регбі-7.

У змаганнях серед хлопців візьмуть участь вісім команд, які на першому етапі зіграють у двох групах, а переможці і призери визначаться на другому етапі, зігравши чвертьфінали, півфіналі і фінальні ігри.

Українська збірна потрапила у групу А разом із школярами Угорщини, Румунії і Туреччини, де і зіграє з усіма командами за коловою системою.

Групу Б склали господарі змагань - французи разом з командами Мавританії, Чилі і Казахстану.

Свої ігри у групі А наші хлопці зіграють 17 травня о 12.20 (за Києвом) з Туреччиною, о 16.20 з Угорщиною і 19 травня о 12.40 із Румунією.

Подальший шлях збірної буде залежати від зайнятого місця у групі.

Побажаємо нашим регбістам гарно підготуватись за дні, що залишились до старту змагань, і порадувати нас максимальним результатом.

Переможці і призери змагань визначаться 20 травня.

Участь нашої збірної у ХІХ Всесвітній літній Гімназіаді у цей складний час стала можливою завдяки спільним зусиллям Міністерства освіти України, Посольства Франції в Україні, Федерації регбі України, Київської міської федерації регбі та Фонду розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського