Новина детально
20 жовтня 2022 р.

Ігор Юркін: «Грою і результатом нашої молодої команди дуже задоволений»

Ігор Юркін - головний тренер збірної команди Донецької області про Чемпіонат України сезону 2022 року.

- Ваше враження від Чемпіонату України з регбі-7 сезону 2022?

- Цей сезон, не дивлячись на складну ситуацію в Україні, став для нашої команди сезоном можливостей. Минулого року ми посіли друге місце в Чемпіонаті України з регбі-7 серед чоловічих команд 1-ої ліги, чим здобули путівку в вищу лігу на цей рік. Але через те що, кілька команд Суперліги не змогли в цьому році зіграти з об'єктивних причин, ми отримали пропозицію спробувати свої сили в найвищому дивізіоні України з регбі-7.

Враження від Чемпіонату тільки позитивні, змагання проведені у гостинному Львові на високому організаційному рівні, у двох лігах зіграли 13 команд, і враховуючи, що в країні йде війна, це гарний показник того, що регбі живе і буде жити та розвиватись!

- Наскільки ви задоволені грою та результатом команди?

- Для нас вже є великою перемогою те, що команда від Донецької області змогла зіграти в Чемпіонаті. Це був для нас дебют в Суперлізі, і дебют вийшов дуже гідним. 4-е місце у Чемпіонаті України з регбі-7 серед чоловічих команд Суперліги - найкращий результат в історії донецького регбі на рівні дорослих команд. Тому і грою і результатом нашої молодої команди дуже задоволений. Ще хлопці виконали норматив "Кандидат у майстри спорту України", що для нас також є певним досягненням.

- Чи є гравці з команди, які зараз стали на захист країни, як ви підтримуєте зв'язок?

- Наразі у ЗСУ перебувають 4 спортсмени нашої команди, ще 1 у ТРО. Зі всіма підтримуємо зв'язок і по можливості допомагаємо.

На жаль, не обійшлося без втрат.

Захищаючи рідну Україну, у ході бойових завдань загинув мій вихованець, член збірної команди Донецької області з регбі Владислав Горбунов. Йому було лише 22 роки... Вічна пам'ять Герою!

Є і добра новина - 22 вересня повернувся з полону наш Герой, Анатолій Єгоров, який мужньо захищав Маріуполь і потрапив у полон з заводу Азовсталь.

- Сезон завершено, який він був для вашої команди? Зробіть короткий підсумок сезону 2022.

- Цей сезон завершився за 2 тижні, це зовсім не те, на що ми розраховували.

На цей рік у нас були амбітні плани, сезон-2022 мав бути дуже насиченим на змагання. 22 січня ми встигли провести Чемпіонат Донецької області з регбі на снігу, також були заплановані відкриті Чемпіонати Донецької області з регбі-7 та пляжного регбі. У Чемпіонатах України з регбі-7 та регбі-15 ми мали виступати у всіх вікових категоріях серед юнаків та юніорів та в U-16 та U-14 серед дівчат. Також нам було довірено право провести 1-й тур Чемпіонату України з регбі-7 серед юніорів 2005-2006 р.н., 1-2 жовтня у м. Селидове Донецької області. Ще цей рік - ювілейний для нашої команди: 17 лютого 2022 року виповнилося 5 років, як регбі є у м. Селидове, а 6 вересня - 15 років регбі у Покровську!

Всі ці плани скасувало 24 лютого, коли країна-терорист росія розв'язала повномасштабну війну з Україною.

Наразі частина наших дітей тренуються та виступають у Чемпіонатах Польщі, Чехії, Німеччини, Італії, Болгарії, Латвії, Данії, Голландії та інших країнах Європи.

Що стосується дорослої команди, то план на цей сезон ми "перевиконали", посівши 4-е місце у Суперлізі Чемпіонату України з регбі-7.

- Які подальші плани для команди? Як буде запланований тренувальний процес в непростих умовах війни?

- Дуже складно планувати тренувальний процес, коли наші спортсмени роз'їхалися по всій країні та за її межі. Наразі тренерський склад і чимало спортсменів знаходяться у Львові, тренуємось спільно з місцевим "Соколом". Федерація регбі Львівщини нас тепло зустріла і ми на собі відчули тепло регбійної родини. Також намагаємось відновити тренування у Покровську та Селидовому для тих спортсменів, хто залишився вдома. Сподіваємось на скоріше завершення війни нашою Перемогою, повернення до рідних домівок і впевнений, що команди Донецької області вже у наступному сезоні будуть гідно представляти наш регіон в Чемпіонатах України та міжнародних змаганнях!

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського