Новина детально
26 листопада 2022 р.

Роман КУЛАКІВСЬКИЙ: «Хто є найсильнішою збірною дивізіону – дізнаємося після останньої гри»

Регбіст одеського «КРЕДО» та національної збірної України Роман Кулаківський у ексклюзивному інтерв’ю Rugby.od.ua поділився враженнями від двох поєдинків чемпіонату Європи у дивізіоні «Трофі» за участі української збірної, а також розповів про те, чим займається після повернення з Литви та хто був його фаворитом на жіночому Кубку світу.

– Романе, поділіться, будь ласка, загальними враженнями від перебування у таборі національної збірної України. Цього року не було протистояння між клубами, регбісти яких викликаються до збірної, отже, це допомогло згуртувати колектив? Ви сприймали один одного виключно як партнери по збірній?
– Саме так. На жаль, цього разу ми не мали змоги грати між собою на клубному рівні, бо чемпіонат України не проводився через повномасштабну війну у нашій країні, отже, ігрової практики не було ні в кого. У таборі збірної України завжди чудова та дружня атмосфера, адже у всіх мета одна – допомогти національній команді здобувати позитивні результати на міжнародній арені.

– Розкажіть про матчі чемпіонату Європи з Хорватією та Литвою. Що було спільного, чим вони відрізнялися?
– Ці матчі дуже відрізнялися один від одного. У хорватів ми виграли, хоча весь матч відіграли у захисті, було дуже важко фізично, з Литвою гра була вже більш якісною із нашого боку, але досягнути позитивного результату ми не змогли. Ми провели хорошу роботу на зборі, багато уваги приділили саме захисту, нападники виправляли помилки у «коридорах», але, на жаль, литовцям ми програли.

– Це були перші матчі за рік не лише для збірної України, а й особисто для тебе. В тебе була серйозна травма, операція… Як себе почував? Що скажеш про свою гру?
– Так, це були мої перші ігри після травми, після операції. Дякуючи Богові, реабілітацію я пройшов добре. З хорватами, звичайно, було дуже важко, з литовцями гралося вже легше. Щодо своєї гри – хай її оцінює тренерський штаб.

– Ми поспілкувалися з іншим одеситом зі збірної України – Сергієм Нікітіним, він сказав, що не дивиться матчі за участі майбутніх суперників команди. А як щодо тебе? Збірній України навесні грати зі шведами та швейцарцями. Наскільки ці команди сильні зараз, чи сильніші за Хорватію і Литву, на твою думку?
– Я переглядаю ігри наших майбутніх суперників, але ми й без того дуже добре знаємо ці команди. Хто з них наразі сильніший – дізнаємося лише після останньої гри. Напевно, фаворитом дивізіону є Швейцарія, але все вирішуватимуть весняні поєдинки.

– Збірна України пішла на перерву, одеський «КРЕДО» з 1 листопада також офіційно у відпустці. Чим зараз займаєшся? Чи є можливість тренуватися?
– Зараз із іншими хлопцями намагаємося регулярно відвідувати тренажерний зал та плануємо десь двічі на тиждень займатися на полі.

– Нещодавно у Новій Зеландії фінішував жіночий Кубок світу. Дивився матчі? Що скажеш про рівень команд?
– Жіночий Кубок світу дивився лише за допомогою оглядів окремих матчів. Чесно кажучи, був упевнений у перемозі господарок турніру – команди Нової Зеландії. Рівень жіночого регбі у світі – це просто щось неймовірне. Дуже хотілося б, щоб і в Україні регбі розвивалося так само, адже, це дуже видовищна гра.

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»