Новина детально
17 листопада 2022 р.

Ая Хаммад: «Не дивлячись ні на що, я прагну нових знань, нових знайомств, нового досвіду»

Гравчиня національної збірної України з регбі-7 - Ая Хаммад, яка з початком війни переїхала з Харкова до Польщі, дала інтерв'ю і поділилась досвідом налагодження спортивного життя у новій країні.

«Мені довелося все починати з початку, але завдяки тренеру Сергію Гарькавому і своїй команді «Харківські тигриці» я була фізично готова влитися в новий колектив і одразу грати з ними на турнірах. Завдяки тренеру Ганні Грабській я швидко знайшла клуб «AZS AWF RUGBY Warszawa», в якому мене дуже тепло прийняли.

Тренери допомогли мені з житлом та надали неоціненну допомогу моїй сім'ї! Допомогли мені та моїй сестрі вступити до Академії фізичної культури. Протягом тижня я розпочала тренування і виступила на товариському турнірі як гравець клубу «AZS AWF RUGBY Warszawa». З того періоду я мала 15 турнірів з регбі-7 і розпочала розвиток у суддівстві асистентом судді в регбі-15.

Також я досягла MVP двох турнірів і почала тренувати дітей з України, які перебувають у таборах для біженців через війну в Україні. Також я вирішила не переставати вчитися і вступила до Академії фізичної культури у Варшаві на тренера. В моїх планах стати суддею і після закінчення війни поїхати в Україну та допомагати розвивати регбі.

Якщо говорити про відчуття та буття в іншій країні, то в мене змішані почуття.

На жаль, мені довелося практично відразу покинути свій дім, частину сім'ї й місто, в якому я прожила багато років. На момент початку війни я готувалася до зборів і навіть не думала, що може щось таке статися... Це той самий досвід, який би я не хотіла повторити або побажати комусь. Моя сім'я фактично розсипалася по різних країнах. Але не дивлячись ні на що, я прагну нових знань, нових знайомств, нового досвіду.

Я дуже вдячна Ользі Сурковій за допомогу в пошуках клубу, Ірині Архицькій за документи та комунікацію з регбістами в Україні, Сергію Гарькавому та команді «Харківські тигриці» за підтримку! І, звісно, AZS AWF RUGBY Warszawa за такий теплий прийом і допомогу в досягненні моїх цілей».

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського