Новина детально
27 листопада 2022 р.

Нарек Манукян: «Атмосфера в команді весела та доброзичлива, всі один одного підтримують і допомагають підказками»

Сьогодні інтерв'ю для федерації дав Нарек Манукян - гравець національної збірної України з регбі, який у матчі зі збірною Хорватії на ЧЄ відзначився 1 спробою.

- Як відбувалась підготовка до Чемпіонату Європи? Чи достатньо її було для якісної гри нашої збірної та перемоги у матчах?

- Підготовку до чемпіонату розпочали з 10 днів зборів у Львові, де було викликано багато нових гравців для перегляду та залучення їх до складу збірної України. А так само був тижневий збір у Хорватії вже безпосередньо перед першою грою чемпіонату з Хорватією, де ми вже більше награвали основний склад на гру, але, думаю, що цього часу було недостатньо зігратися і напрацювати тактико-технічні елементи гри, а також позначилася відсутність чемпіонату України та брак ігрової практики у зв’язку з війною. Так, матч ми виграли, але завдяки індивідуальній грі, а не якихось напрацьованих комбінацій на зборах, з Хорватією нам не вдалося зіграти жодної комбінації.

- Поділіться враженнями від зіграних матчів з хорватською та литовською збірними?

- Перед грою зі збірної команди Литви також був тижневий збір, зробили роботу над помилками, які припустилися у грі з Хорватією. Гра з Литвою була динамічнішою, що не скажеш про гру з Хорватією, де ми більшу частину ігрового часу грали в захисті.

Зі збірної Литви нам не вистачило більш впевненого захисту на краях, оскільки саме по краях нам поклали всі спроби, потрібно було бути до цього готовими, оскільки ми знали про це з минулорічної гри.

- Яка атмосфера панувала в українській збірній? Кого з гравців ви можете відзначити?

- Атмосфера в команді весела та доброзичлива, всі один одного підтримують і допомагають підказками, більш досвідчені гравці передають свій ігровий досвід молодшим партнерам. У грі з Хорватією не можу нікого відзначити, оскільки всі гравці билися на полі в силу своїх можливостей. У грі з Литвою, можу відзначити молодого дебютанта команди Іллю Вода, відіграв добре, як у захисті, так і в атаці.

- Чи відчувалась підтримка українських вболівальників за кордоном? Які ваші враження від поїздки, чи вдалося відволіктися?

- У Хорватії була дуже хороша підтримка з боку наших уболівальників під час матчу, ми чули й відчували їхню підтримку, за що їм дуже дякуємо!

А в Литві було інакше, з приїздом у місто Каунас, вже відчувалася підтримка Литовців та Українців, було багато прапорів України на будинках та закладах міста, зрозуміло це було через військові дії в нашій країні, але особисто мені було приємно знати, що навколо наші люди, атмосфера була гарна. На грі так само було багато української атрибутики та наших уболівальників. Дякуємо народові Литви та нашим уболівальникам за підтримку!

- Які у вас подальші плани? Як буде організовано тренувальний процес у вашій команді? Яким бачите розвиток українського регбі найближчі кілька років?

- Посилено готуватися до наступних ігор збірної у березні.

Із загальнокомандним тренувальним процесом зараз стало трохи складно, поки є можливість збиратися з командою на тренування лише один раз на тиждень, вдень у вихідний день через відімкнення світла, оскільки до цього ми тренувалися ввечері на полі, що освітлювалося. Також тренуюся індивідуально за системою кросфіт.

Слава Україні!

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»