Новина детально
08 грудня 2022 р.

МАРИНА КИШМАР: «ХОТІЛОСЯ Б ЗІГРАТИ У DUBAI 7S У СКЛАДІ ЖІНОЧОЇ ЗБІРНОЇ ОДЕСИ»

Регбістка та тренерка жіночої збірної Одеси, гравчиня національної збірної України Марина Кишмар прокоментувала свою поїздку на престижний міжнародний турнір з регбі-7 «Dubai 7s» у складі південноафриканської команди «Deltadrone Tuks», а також розповіла про те, як живе останнім часом в Одесі.

– Як тобі поїздка до Дубаю? Що скажеш про рівень турніру, свою команду з ПАР?
– Поїздка до Дубаю для мене була абсолютно раптовою, але я дуже рада тому, що у мене знову з’явився шанс відвідати це чудове місто, цю дивовижну країну та цей фантастичний турнір. Цього року участь у змаганнях брало достатньо багато хороших команд, у тому числі – другі збірні Японії, Австралії, збірна Чехії… «Прохідних» матчів не було взагалі, в усіх довелося «попотіти». Щодо моєї команди з Південної Африки – «Deltadrone Tuks», то дівчатка молодці, дуже старалися, як і завжди.

– Тобі вдалося хоча б на кілька днів відволіктися від того, що відбувається в Україні, зокрема, від ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури та регулярних вимикань світла, тепла і води в Одесі?
– Знаєте, я коли прилетіла до Дубаю, вдихнула це повітря, побачила цю атмосферу, з’явилися такі емоції, які я вже давно не відчувала, давно забула. В мене виникло просто неймовірне бажання грати. Так, у тій атмосфері мені дійсно вдалося трохи відволіктися від тих жахіть, які відбуваються у моїй рідній країні. Чесно кажучи, навіть трішечки соромно через це. Але три дні я буквально жила тими змаганнями у Дубаї, хотілося грати в усіх іграх, я викладалася на всі сто відсотків. Матчі були важкими, але цікавими. Зі збірною Чехії, яку ми знаємо давно, навіть зустрічалися двічі. Грали з посмішками на обличчях, адже з більшістю дівчат знайомі багато років, але ніхто нікому поступатися не збирався, бо це – спорт.

– Щось цікаве для себе відкрила цього року у Дубаї?
– Залишилися просто неймовірні враження. В цілому ж, дуже хочу взяти участь у цьому турнірі зі своєю рідною командою – жіночою збірною Одеси. Якби нам допомогли фінансово, гадаю, ми б виступили дуже й дуже непогано, я у цьому впевнена.

– Як твої справи зараз, після повернення до Одеси? Чим займаєшся останнім часом?
– Як справи? Ну, як сказати… Нормально. Звикла жити без світла, води та зв’язку! (посміхається) Але при цьому ми маємо багато роботи, оскільки з Крістіною Анатоліївною (Катіловою. – Прим. авт.) тренуємо дітей у Новій Долині, вихованців школи «Лідерс» у Суворівському районі Одеси, а також – жіночу збірну Одеси на стадіоні «Академія Спорту» та не лише там. Отже, знаходжуся у постійному русі, вихідних майже немає, часто трапляється так, що проводимо по кілька тренувань на день у різних місцях. Вважайте, що весь час присвячую регбі!

– До кінця року залишається буквально три тижні. Чим займатимешся?
– В принципі, займатимусь тим, чим і займалася до поїздки до Дубаю. Задачі у мене ті ж самі: працювати над собою, підтримувати себе у хорошій фізичній формі, готуватися до змагань, готувати до змагань регбістів та регбісток. Я дуже вірю у наших воїнів ЗСУ, тому впевнена, що наступний сезон ми розпочнемо вчасно, як це було до початку повномасштабної війни. Отже, готуватимемося до нього.

rugby.od.ua

 
21 червня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Відео галерея до новини «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

 
Збірна Харківської області – чемпіон України з регбі-7 2024 року серед чоловічих команд Суперліги!