Новина детально
17 липня 2020 р.

Євген Баженков: «Ми завжди виступали за те, щоб переможець визначався на полі»

Президент Федерації регбі України прокоментував рішення Rugby Europe щодо рестарту чемпіонату Європи в дивізіоні «Трофі».

- Як Федерація регбі України сприйняла рішення Rugby Europe про догравання лише частини матчів чемпіонату Європи і визнання збірної Нідерландів достроковим чемпіоном?

- Враховуючи неоднозначну ситуацію в світі, пов'язану з глобальною пандемією коронавірусу, неможливістю спрогнозувати подальший розвиток подій з COVID-19, Рада директорів Rugby Europe запропонувала національним федераціям (Україна, Нідерланди, Швейцарія, Німеччина, Польща, Литва) провести ігри, що залишилися в другій половині 2020 року.

Федерація регбі України, гравці і весь тренерський склад чоловічої національної збірної з нетерпінням чекали рішення Регбі Європи щодо рестарту ігор в дивізіоні «Трофі», так як, і сама команда, і велика армія наших уболівальників дуже сильно скучили за регбійними матчами.

Незважаючи на всі фінансові труднощі, ми однозначно були готові проводити всі поєдинки за участю нашої збірної і до кінця боротися за найвищі місця в дивізіоні «Трофі». Але, на превеликий жаль, зараз жодна з країн-учасниць не може гарантувати, що в призначені терміни ситуація з COVID-19 стабілізується і будуть всі умови (відкриті кордони, доступні готелі тощо) для проведення ігор.

Тому рішення Rugby Europe про такий алгоритм догравання решти матчів чемпіонату Європи в дивізіоні «Трофі», з урахуванням технічних результатів, і визнання збірної Нідерландів достроковим чемпіоном нами було прийнято з розумінням обставин, що склалися в світі.

Віримо, що наступного сезону звання кращої збірної в нашому дивізіоні буде здобуто за спортивним принципом!

- Нічия в матчі Україна - Швейцарія - це справедливий результат?

- За згодою сторін, в матчі Україна - Швейцарія була зафіксована нічия (0:0). Природно, що такий результат, «здобутий» в ході переговорів, нас не радує. Ми завжди виступали за те, щоб переможець визначався на полі. Але, ще раз зазначимо, ми виходимо тільки з реалій, а вони такі, що на даний момент ми маємо тільки домовленість з Польщею щодо проведення матчу, що запланований на 10 жовтня.

- Яка ймовірність того, що гра проти Німеччини відбудеться? Якщо ж вона не відбудеться, Україна піде на поступки німцям і погодитися на нічию або вимагатиме присудити технічну поразку супернику?

- Ми зараз знаходимося на стадії переговорів з німцями. Поки 100% ясності немає. Але, як тільки з'явиться конкретна інформація про поєдинок Україна - Німеччина, ми обов'язково відразу проінформуємо громадськість на наших офіційних сторінках.

rugger.info

 
25 серпня 2024 г.
«Левиці» (Львів) вибороли Кубок України 2024 року з регбі-7 серед жінок!

Відео галерея до новини ««Левиці» (Львів) вибороли Кубок України 2024 року з регбі-7 серед жінок!».

21 червня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Відео галерея до новини «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

 
Збірна Харківської області – чемпіон України з регбі-7 2024 року серед чоловічих команд Суперліги!