Новина детально
09 жовтня 2019 р.

Федерація регбі Одеської області презентувала спортивний інвентар Військовій академії (ФОТО)

Представники Федерації регбі Одеської області і Одеського регбійного Союзу побували на одному з тренувань курсантів факультету підготовки фахівців десантно-штурмових військ одеської Військової академії.

Після закінчення тренувального заняття, проведеного досвідченим тренером Зурабом Кікачеішвілі, Військовій академії були вручені грамоти за розвиток регбі в Одеській області, а також спортивний інвентар для майбутніх воїнів, в тому числі, регбійні м'ячі.

Курсанти з величезним бажанням відвідують тренувальні заняття, особливо «горять очі» у представників першого курсу, які тільки починають своє знайомство з регбі.

Що стосується другокурсників, то у них з цього начального року заняття регбі - в обов'язковій програмі підготовки. Одне тренування в тиждень є плановим (факультативним), друге - за бажанням. Втім, охочих знаходиться кілька десятків, що, безумовно, радує.

Проведення тренувань з регбі стало можливим завдяки співпраці, налагодженому командуванням факультету і керівництвом Федерації регбі Одеської області та Одеським регбійний союзом.

Завдяки зусиллям досвідченого тренера Зураба Кікачеішвілі спортивна майстерність курсантів активно прогресує.

Після тренування начальник факультету підготовки фахівців десантно-штурмових військ Військової академії Сергій Миколайович Куз розповів нам про новий етап співпраці з ФРОО і ОРС.

- Наш факультет одним з основних напрямів підготовки і фізичного розвитку курсантів визначив тренування з регбі. Як відомо, у наших курсантів є вільний час, який вони використовують для самовдосконалення, багато в цей час відвідують тренування з регбі. А ось курсанти другого курсу обов'язково займаються регбі щочетверга на факультативній основі. Крім того, для всіх бажаючих є ще одне заняття - у вівторок.

- Чи багато охочих грати в регбі приходить на тренування в свій вільний час?

- Це дуже приємно, ми навіть не очікували такого ажіотажу, але, на даний момент, бажаючих зібралося близько п'ятдесяти осіб. Як бачите, це напряму активно розвивається на нашому факультеті. Думаю, що тренування будуть тривати і взимку - погода нам не завадить. А коли буде зовсім холодно - курсанти будуть займатися в спортзалі. Упевнений, що для цього знайдеться необхідний час, адже для нас дуже важливо не зупиняти цей процес підготовки команди до різних змагань.

- Чи можна говорити про те, що в наступному році команда Військової академії братиме участь в офіційних турнірах?

- Я впевнений, що в наступному році наша команда буде грати як мінімум в змаганнях серед військових Збройних сил України. Це питання ми обговоримо пізніше, але скажу точно, що цей вид спорту в десантно-штурмових військах є дуже популярним. В Одесі тепер також!

- Чому саме регбі? У чому, на вашу думку, «родзинка» цього виду спорту для ваших курсантів?

- По-перше, регбі - це вольовий вид спорту, по-друге, він найбільш притаманний для підрозділу десантно-штурмових військ і морської піхоти. Для справжнього воїна необхідно бути або намагатися бути лідером в команді, брати на себе відповідальність на полі бою, не боятися зустрічі з противником або декількома супротивниками одночасно, сміливо йти в сутичку з ними. Це допомагає виховати психологічно воїна-десантника, воїна-морського піхотинця. Завдяки грі в регбі, якщо є бажання, якщо боротися за себе і за всю команду, можна загартувати себе психологічно і фізично, розвинути в собі певні додаткові бойові якості. Це дійсно допомагає зробити з юного курсанта справжнього воїна, який в майбутньому зможе захистити і себе, і своїх близьких, і свободу своєї країни.

credo63.com

 
21 червня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Відео галерея до новини «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

 
Чемпіонат України з регбі-7 серед чоловічих команд Суперліги відвідали Незламні! (ФОТО)