Новость подробно
17 августа 2019 г.

Харківський «Олімп» – володар Кубка України-2019 з регбі-7 серед чоловіків (ФОТО)

У Хмельницькому розіграли почесний трофей з регбі-7 серед чоловічих команд.

На спорткомплексі «Поділля» 17 серпня зібралися команди з різних куточків країни, щоб розіграти Кубок України з регбі-7. Та головними фаворитами, вже традиційно, вважалися дві команди – хмельницький «Еволюшн Севенс» та харківський «Олімп». Саме ці клуби останніми роками зустрічаються у фіналі змагань. Але переможцем у цих протистояннях ставав «Олімп». Цього року все повторилося.

«Еволюшн Севенс» та «Олімп» дійшли до фіналу. І, якщо харків’яни впевнено подолали увесь турнірній шлях, то ось хмельничани ледь не спіткнулися в грі з одеським «Кредо-63». Одесити могли досягнути перемоги, адже вели в рахунку, та на останній хвилині поєдинку гравці «Еволюшн Севенс» продемонстрували клас та характер, занісши залікову спробу, яка дозволила їм виграти матч з рахунком 12:10.

«Кредо-63», між іншим, мало усі шанси на те, що стати призером змагань. Адже одесити вибороли право зіграти в «малому фіналі» проти харківського «Легіону-13». Утім, проваливши перший тайм, у другій половині матчу підопічним Дмитра Федишина не вистачило ні сил, ні часу. «Легіон-13» виграв гру 26:19, а разом із нею і «бронзу» Кубка України.

Запеклим видався матч і за 5 місце, в якому хмельницьке «Поділля» грало з командою з Ірпеня Київської області. У цьому поєдинку все вирішив додатковий час до першої спроби. І «Поділля» змогло дотиснути суперника та завершити змагання на 5 місці.

Ну, а головний матч Кубка України пройшов без інтриги. Перша ж атака «Олімпу» завершилася спробою, ще за хвилину – харків’яни знову занесли м’яч у залікову зону. Провальний старт «Еволюшн Севенс», схоже, деморалізував хмельницьких регбістів. І на перерву команди пішли за рахунку 19:0 на користь багаторазового чемпіона та володаря Кубка України з Харкова.

Лише на початку другої половини поєдинку господарі поля продемонстрували, що будуть боротися до останнього, і занесли результативну спробу, яку на свій рахунок записав Андрій Шакура. Та ці п’ять очок виявилися єдиними для «Еволюшн Севенс» у цьому матчі. Крім цього, команда на деякий час залишилася в меншості, оскільки жовту картку отримав Мирослав Шуляк.

Отож, фінал завершився перемогою «Олімпа» з рахунком 34:5. Харків’яни знову стали володарями Кубка України, «Еволюшн Севенс» з Хмельницького – другі.

Вже за тиждень ці команди знову можуть зустрітися, але в Харкові. Там пройде заключний тур чемпіонату України з регбі-7. Щоправда, «Олімп» вже майже гарантував собі чемпіонство, а «Еволюшн Севенс» - «срібло».

ye.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области