Новость подробно
20 июня 2018 г.

Прес-реліз щодо проведення чемпіонату Європи з регбі-7 серед жіночих команд в Україні (м. Дніпро)

2009 рік став знаковим для регбі. Саме в цьому році Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення про визнання однієї з дисциплін регбі, а саме регбі-7 - Олімпійським видом спорту. Регбі-7 було включено до програми Ігор і у 2016 році в бразильському Ріо-де-Жанейро відбувся дебют регбі-7, як повноцінного учасника Олімпійських Ігор. До програми Ігор були включені змагання з регбі-7 як серед чоловічих, так і серед жіночих команд.

Україна має досвід проведення міжнародних турнірів з регбі-7, які проводились серед чоловічих команд, у тому числі і проведення чемпіонату Європи. Але серед жіночих команд з олімпійського регбі-7 чемпіонат Європи в Україні буде проведено вперше.

Восени 2017 року Європейська Федерація регбі запропонувала Федерації регбі України провести 1-й тур чемпіонату Європи 2018 року з регбі-7 серед жіночих команд дивізіону “TROPHY”. Вивчивши питання, українська федерація відповіла згодою і на Генеральній Асамблеї у грудні 2017 року рішення про проведення в Україні 23-24 червня 2018 року було прийнято.

«Змагання пройдуть під патронатом Міністерства молоді та спорту України та за фінансової підтримки держави. Чемпіонат Європи з регбі-7 серед жінок внесено до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів на 2018 рік. На проведення турніру з держбюджету передбачено 3 млн. грн.»,- наголосив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Федерація регбі України, рішенням Президії, вибрала місцем проведення змагань – м. Дніпро, яке було затверджено Європейською федерацією регбі. «Відповідальним за проведення Чемпіонату Європи було покладено на Федерацію регбі Дніпропетровської області. Активне сприяння проведенню змагань надає Дніпровська міська рада. Місто характеризується добре розвинутою спортивною інфраструктурою та вже має досвід проведення європейських змагань з регбі», - зазначив Президент Федерації регбі України Євген Баженков.

В цьому Дніпрі зберуться 12 європейських регбійних збірних команд. Кожна делегація складається з 15-18 членів з Нідерландів, Швеції, Швейцарії, Чехії, Угорщини, Фінляндії, Норвегії, Латвії, Ізраїлю, Австрії, Румунії та України, які у дводенних змаганнях виборюватимуть право наступного 2019 року виступати у складі найсильніших команд Європи – дивізіоні “GRAND PRIX SERIES”.

Ця подія матиме велике загальнодержавне значення, вона сприятиме подальшій популяризації України в світі, укріпленню її міжнародного іміджу, розвитку туристичного руху як всередині країни, так і поза її межами, поширенню інтересу суспільства до сфери фізичної культури і спорту.

Усі матчі європейського чемпіонату пройдуть на полі спортивної арени «Метеор», сучасного центра підготовки спортсменів міжнародного класу, який належить виробничому об’єднанню “Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова” та має статус Національної бази олімпійської та паралімпійської підготовки.

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области