Новость подробно
12 апреля 2023 г.

Вправи можуть бути першою лінією атаки в лікуванні психічного здоров’я!

Позитивний вплив фізичних вправ на психічне здоров’я не є новою концепцією, адже деякі дослідження вивчали вплив фізичної активності на шизофренію , тривогу та депресію.

Але зараз дослідники провели найповніший метааналіз, проаналізувавши майже 100 досліджень, у яких представлено всі види фізичної активності, щодо депресії, тривоги та психологічного дистресу серед широкого дорослого населення, щоб зробити висновок, що це настільки ж ефективно, якщо не більше, ніж психотерапія або фармакотерапія, як початкове лікування.

Дані були проаналізовані з 97 оглядів, що включають 1039 випробувань і 128 119 учасників. Дослідження включали пацієнтів з онкологічними захворюваннями, дорослих із депресією, люди похилого віку, жінки у післяпологовому періоді, хронічне обструктивне захворювання легень і розсіяний склероз, тривожними розладами, серцево-судинними захворюваннями, дорослих із різними хронічними захворювання, і здорові дорослі люди. Решта учасників охоплювали ряд проблем психічного та фізичного здоров'я, таких як посттравматичний стресовий розлад, артрит і ревматичні захворювання, неврологічні розлади, шизофренія та ВІЛ/СНІД.

Команда виявила, що різні режими вправ мають різні фізіологічні та психосоціальні переваги. Це підтвердило попередню думку про те, що силові тренування мають найбільший вплив на людей з депресією, а тренування, зосереджені на душі та тілі, такі як йога та вправи більшої інтенсивності підійдуть для тих, хто страждає на тривожність.

Цікаво, що дані прийшли до висновку, що найбільші переваги приносять короткі заняття, причому невелика тривалість фізичної активності на тиждень є більш ефективною, ніж тривала.

«Важливо те, що дослідження показує, що для позитивних змін у вашому психічному здоров’ї не потрібно багато вправ».

Хоча в дослідженні фізична активність не розглядається, як альтернатива таким методам лікування, як консультування та медичне лікування, воно підкреслює потребу у фізичній активності, адаптованій до можливостей пацієнта, як важливому аспекті загального підходу до психічного здоров’я. .

Дослідження було опубліковано в British Journal of Sports Medicine .

newatlas.com

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области