Новость подробно
05 декабря 2023 г.

РОМАН КУЛАКІВСЬКИЙ: «СЕЗОН ДЛЯ КОМАНД ОДЮСШ ВИДАВСЯ КРАЩИМ, НІЖ ПОПЕРЕДНІЙ»

Rugby.od.ua продовжує підбивати підсумки сезону 2023 року. Сьогодні починаємо серію підсумкових інтерв’ю з тренерами одеських регбійних шкіл та команд.

Першим на наші запитання відповів старший тренер одеської ОДЮСШ Роман Кулаківський.

– Романе, яким вийшов 2023 рік для вихованців одеської ОДЮСШ? Чого в ньому було більше – позитивних моментів чи сумних?
– Для команд нашої школи ОДЮСШ 2023 рік видався набагато кращим, куди більш насиченим, ніж минулий. Діти отримали ігрову практику, якої так не вистачало у перший рік повномасштабної війни. Завдяки нашим воїнам, Збройним силам України, у дітей та юнаків з’явилася можливість не лише тренуватися у рідній Одесі, а й виїжджати на змагання до різних міст нашої країни. Дуже важливо, що діти повертаються до тренувань, грають у регбі, до школи приходять нові вихованці, а це дає надію на світле майбутнє.

– Чим можете пишатися у цьому році? Які перемоги, можливо, якісь конкретні матчі запам’яталися якось по-особливому?
– Я пишаюся усіма нашими вихованцями та вихованками. Будь-який результат – це перемога, необов’язково дивитися на рахунок гри, адже для юних регбістів та регбісток, особливо – наймолодших, головне – не результати, а самі ігри, тренування, можливість спілкуватися між собою. Звичайно, окремо хочу сказати про успіх наших наймолодших, які потішили своєю грою та блискавично виграли чемпіонат України у категорії «до 11 років». Цього року ми зіграли багато спарингів із командою Олександра Цисса з Нерубайського, що дало нам можливість отримати важливу ігрову практику та, врешті-решт, виграти чемпіонат України, а команді з Нерубайського – гідно дебютувати у турнірі.

– Який спогад від регбійного сезону 2023 року став найяскравішим особисто для вас?
– Особисто для мене найяскравіші спогад – це перемога наших вихованців 2012-2013 років народження у чемпіонаті України. Золоті медалі, здобуті в Івано-Франківську, стали для них першою великою перемогою, яка запам’ятається їм на все життя.

– Чемпіонати України в усіх вікових категоріях закінчилися у жовтні та листопаді, але, наскільки мені відомо, тренування у регбійних школах продовжуються. Як справи у ОДЮСШ? Ваші вихованці та вихованки займаються зараз? Чи в них «зимові канікули»?
– Так, усі змагання вже завершено, але наші вихованці та вихованки продовжують тренуватися. Свої канікули вони отримали дещо раніше, коли три тренери ОДЮСШ перебували на навчально-тренувальних зборах збірної України та брали участь у матчах чемпіонату Європи проти збірних Литви та Хорватії. Я вважаю, що нам усім треба працювати далі, дітям потрібні позитивні емоції, вони мають відволікатися від неприємних подій, яких вистачає у нашій країні через російсько-українську війну.

– Якщо порівняти 2023 рік із минулим, що, на ваш погляд, змінилося?
– Попри те, що повномасштабна війна в Україні продовжується, продовжується і наше життя, ми маємо рухатися уперед, а оскільки діти – це наше майбутнє, вони мають зростати здоровими та щасливими. Тому нам довелося пристосуватися до нових реалій, нових умов і ще більше підтримувати один одного у цей складний час. Минулого року, звичайно, особливо на його початку, ми багато чого не розуміли, не знали, Одесу залишило багато наших вихованців та вихованок, було незрозуміло, як жити, тренуватися, грати за такої ситуації. Зараз ситуація інша, як ви бачите, за що ми нескінченно вдячні ЗСУ.

– Де зараз тренуються команди, чи продовжується набір до ОДЮСШ перед наступним сезоном? До кого звертатися батькам, які, можливо, прочитають це інтерв’ю та після цього забажають відвести свою дитину на тренування?
– Тренування у нас проходять на вулиці Філатова та на стадіоні «Академія Спорту». Є група наймолодших – дітей від чотирьох до шести років, вони вже починають знайомитися із нашим чудовим видом спорту. На тренуваннях багато часу приділяємо розважальній фізкультурі з елементами регбі, дітям подобається ця атмосфера. На Філатова ми тренуємо разом із Русланом Миколайовичем Радчуком, у нас тренуються школярі від семи до п’ятнадцяти років. Окрім того, до тренувань ми потроху залучаємо вихованців нашої школи, які навчаються на тренерів. Наприклад, Ганна Іваницька вже допомагає з тренуваннями з наймолодшими дітками і в неї, слід сказати, все чудово виходить!

Анатолій Олександрович Шушпанов та Денис Русланович Прімушенецький тренують свої групи на стадіоні «Академія Спорту». Окрім того, кожної неділі ми проводимо спільні тренування на «Академії Спорту», де для цього є просто чудові умови. Приходьте, приводьте своїх дітей, двері ОДЮСШ відкриті!

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
21 июня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Видео галерея к новости «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

 
Збірна Харківської області – чемпіон України з регбі-7 2024 року серед чоловічих команд Суперліги!
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области