Новость подробно
27 февраля 2023 г.

Сергій Монастирьов: Ми показали світові, на що здатні. Ми продемонстрували свій дух, свою мужність і хоробрість

На сайті sixnationsrugby вийшла велика стаття, головним героєм якої став Сергій Монастирьов, який представляв київський клуб «Авіатор» і одеський «Кредо-63» та грав у складі національної збірної з регбі-7 та регбі-15.

Короткий переклад статті.

"Минулого року Сергій Монастирьов був серед десятків мільйонів українців, життя яких майже за одну ніч кардинально змінилося.

Він жив у Києві зі своєю молодою родиною, коли Росія почала атаку. Першою місією Монастирьова було забезпечити безпеку його дружині та двом дітям 10 і трьох років.

Вони вирушили на захід до Польщі, після чого сім’я розлучилася, а Монастирьов залишився в Україні на 10 місяців, а потім возз’єднався в Лондоні наприкінці минулого року.

Це була жахлива ситуація, і це були дуже важкі часи – вони все ще дуже важкі часи», – сказав він.

В Україні була хороша школа регбі, були старші гравці, на яких ми рівнялися і якими прагнули бути. І на нашому рівні ми показали хороші результати.

«Представляти свою країну — мрія кожного спортсмена, і це було для мене великою гордістю».

Після закінчення кар'єри гравця в 2012 році він поставив собі за мету заохотити більше молоді грати в гру. Він допоміг створити «Київський регбійний союз», благодійну організацію з розвитку регбі, робота якої не припиняється, незважаючи на триваючий конфлікт.

«Ми все ще маємо амбіції щодо розвитку масового регбі в Україні після війни», — сказав Монастирьов, який приєднався до Hackney RFC у Східному Лондоні після переїзду до Великобританії.

Минулого тижня дитячий турнір, організований моїми друзями для дітей, які залишилися в Києві під час війни, прийняв близько 200 дітей різного віку.

«Всі були дуже раді, що можуть займатися улюбленим видом спорту, спілкуватися один з одним і якийсь час не думати про війну».

Такий стоїцизм є прикладом загального ставлення українського народу, і Монастирьов шалено пишається стійкістю своїх співвітчизників за останній рік.

«Те, що зараз відбувається в Україні – це нерівна боротьба. Але ми показали світові, на що здатні. Ми продемонстрували свій дух, свою мужність і хоробрість.

Я також пишаюся нашими бійцями та волонтерами. Багато регбістів зі зброєю в руках захищають Україну, і ми, чим можемо, їм допомагаємо».

Цими вихідними Six Nations Rugby продовжить демонструвати свою непохитну єдність з народом України.

Усім матчам 3-го раунду передуватиме хвилина мовчання, а на стадіонах на знак поваги демонструватимуться повідомлення підтримки.

«В Україні ми завжди дивимось «Шість націй» і дивимось, чому ми можемо навчитися у команд», — сказав він. «Для нас дуже важливо мати таку підтримку.

«Коли Росія почала вторгнення, люди багато про це говорили, але після цього люди не так багато говорили про це.

Ось уже рік тому, і те, що такий великий чемпіонат з регбі, як Шість націй, приверне увагу до нього, змусить людей знову про це задуматися.

«Можливо, через це люди будуть жертвувати Україні або запропонують іншу допомогу. Це допомагає тримати це в голові людей.

«Регбі – це не просто вид спорту, це філософія, і спорт загалом допомагає об’єднувати людей у ​​важкі часи. Кожен регбіст в Україні відчує підтримку такого великого та значимого змагання».

Повна стаття тут:

https://www.sixnationsrugby.com/.../it-was-a-terrible.../

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области