Новость подробно
09 апреля 2023 г.

Дар’я ЯРОЦЬКА: «Зраділа можливості повернутися до України хоча б на кілька днів»

Одеситка Дар’я Яроцька під час повномасштабної війни в Україні мешкає у Польщі, де і у регбі грає, і навчається. Разом із ще п’ятьма одеситками Даша цього тижня брала участь у навчально-тренувальних зборах юніорської збірної України.

В ексклюзивному інтерв’ю Rugby.od.ua Дар’я розповіла про те, як пройшли збори, як себе проявили одеситки-дебютантки збірної U-18 та про свої плани на найближче майбутнє.

– Що скажеш про перші цього року збори юніорської збірної України? Над чим працювали?
– Збори пройшли чудово, мені було дуже приємно бачити своє ім’я у списках дівчат, яких було викликано до складу юніорської збірної. На жаль, через виробничу практику у коледжі в Польщі я була змушена пропустити кілька днів, але я настільки хотіла якомога швидше долучитися до команди, що одразу після в’їзду на територію України написала тренеру, що збираюся встигнути на тренування. Не повірите, але коли я вийшла з автобусу, одразу викликала таксі і поїхала до дівчат. Так, цей збір був першим цього року, працювали над передачами, ловлею м’яча з повітря, сильними захватами, багато бігали.

– Минулого року юніорська збірна України зуміла закріпитися в «еліті» чемпіонату Європи, але цього разу у команді значно змінився склад. Що скажеш про нових дівчат?
– Так, у юніорській збірній багато новеньких дівчат, адже попередня команда складалася майже повністю з регбісток 2004 року народження. На жаль, вони вже не зможуть допомогти збірній через вікові обмеження. Втім, кілька гравчинь залишилося з минулого складу, у тому числі – я. Усі дівчата виглядали на зборах непогано, попри те, що багато хто з них під час повномасштабної війни тренувався не так, як раніше, або взагалі лише нещодавно почав займатися регбі повноцінно. Приємно, що якщо хтось не міг чогось зробити на зборах – тренери та більш досвідчені дівчата допомагали та вчили усьому. Навіть самі збірниці казали, що цей збір підвищив їх рівень, покращив певні навички та зробив їх сильнішими.

– Що скажеш про одеситок, які приїхали на збори?
– Одеські дівчата – молодці, вони дуже швидко вчаться, «схоплювали» все «на льоту». Прагнення дізнатися більше аж виривалося із їхніх очей. Всі вони уважно слухали тренера, ставили багато питань, допомагали одна одній, якщо хтось чогось не розумів.

– Ти лише на кілька днів повернулася з Польщі. Скучила за Україною?
– Так, до цього жила у Польщі весь час після початку повномасштабної війни, приїжджала до України лише на збори та одного разу – на ігри Суперліги. Я дуже сумувала за рідною країною і дуже зраділа, коли дізналася, що перші збори проходитимуть в Україні, отже, можна буде побути «вдома» хоча б кілька днів. Після зборів я ще залишилася на три дні у Львові, аби помилуватися містом та закінчити деякі справи.

– Які в тебе найближчі плани?
– Буду продовжувати тренуватися, покращувати свою форму. Скоро черговий турнір у Польщі, а у травні вже розпочнеться чемпіонат України. Обов’язково буду готуватися до чемпіонату Європи, аби потрапити до збірної та гідно представити честь України в «еліті». Звичайно, не забуваю про навчання. Зараз я граю у регбі та навчаюся паралельно у двох навчальних закладах – в Україні та в Польщі. Важко, але ми, українці, незламні, все подолаємо, все зможемо!

– Ти сказала про чемпіонат України. Плануєш, як і минулого сезону, приєднатися до збірної Одеси, яка гратиме у жіночій Суперлізі з регбі-7?
– Звісно, я хочу грати за свою рідну команду – збірну Одеси. Приємно, що ми тримаємо зв’язок, дівчатка не забувають про мене і вже запросили нас із Оксаною Арнаут на матчі першого туру Суперліги, який пройде у Кременці у травні.

– А коли плануєш повернутися до рідної Одеси?
– Я дуже хотіла приїхати до Одеси одразу після зборів, хоча б на тиждень, але моя мати боїться відпускати мене через напружений стан у нашому регіоні – останні обстріли показали, що не все так спокійно, як багатьом може здаватися. Я мрію про те, аби вже найближчим часом всі ці жахи скінчилися і я якомога скоріше могла приїхати до нашої неймовірної Одеси. Я пам’ятаю кожне місце, у якому я була, ніколи не зможу забути наше море. Знаю, що одеситам дуже важко зараз, але ми сильний народ, я вірю, що ми все переборемо та переможемо усіх ворогів. Ми єдині, з нами – сила, за нами – правда.

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области